FIBA Avrupa Kupası’ndaki temsilcimiz Royal Halı Gaziantep, bugün kendi sahasında İtalyan Openjop Metis Varese’yi konuk ediyor. Serinin ilk maçında deplasmanda rakibine son saniyede yediği üç sayılık basketle 82-81 mağlup olarak 1-0 geriye düşen dev adamlar, taraftarının da desteğiyle bu karşılaşmayı kazanıp çeyrek final umudunu son maça taşımak istiyor. Avrupa FIBA Kupası’nda son 16 takımdan birisi olan Royal Halı Gaziantep, bu karşılaşmada taraftarının desteğini yanında görmek istiyor.

Royal Halı Gaziantep'in genel menajeri Boray Dai’de yaptığı açıklamada, FIBA Avrupa Kupası'nda çeyrek finale çıkmak istediklerini söyledi.

Dai, turun ilk maçında Varese'ye şanssız bir şekilde yenildiklerini anımsattı. Varese maçının hazırlıkların devam ettiğini ifade eden Dai, şöyle konuştu:

“ÖNEMİNİN FARKINDALAR

"Oyuncularımız bu organizasyonun, kulübümüz ve şehrimizin prestiji açısından öneminin farkındalar. İtalya'da oynanan ilk maçı kaybettik fakat bir eleme serisindeyiz ve her şeye sıfırdan başlar gibi düşünmek zorundayız. Önceliğimiz bugün Gaziantep'te oynayacağımız maçta, tüm enerjimizi ve tecrübemizi sahaya yansıtıp, kazanmak için gerekli tüm mücadeleyi vereceğiz. Bu seriyi ve baskıyı tekrar İtalya'ya taşımak zorundayız. FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda çeyrek finale çıkmak istiyoruz. Sezon başından bu yana hedefimiz değişmedi. Bunu başaracak kalitede ve güçteyiz. Taraftarlarımızın da maçta mutlaka yanımızda olması gerekiyor. Onların da desteğiyle maçı kazanıp, salondan hep birlikte mutlu bir şekilde ayrılacağımıza inanıyoruz."