ROYAL HALI BASKETBOL – ESKİŞEHİR BASKETBOL

TARİH: 3 OCAK 2015 CUMARTESİ (BUGÜN)

SALON: ŞAHİNBEY KARATAŞ

SAAT: 17.00

HAKEMLER: FATİH ARSLANOĞLU – ÖZLEM YALMAN – KEREM BAKİ

YAYIN: YOK

Türkiye Erkekler Basketbol 1. liginde mücadele eden Royal Halı Gaziantep Basketbol takımı, bugün kendi evinde Eskişehir Basketbolu konuk ediyor.

Geçen hafta güçlü rakibi Banvit karşısında son saniyede potasında gördüğü sayıyla tek farklı mağlup olarak haftayı yenilgiyle kapatan potanın ağaları, Eskişehir karşısında galip gelerek Play Off umutlarını arttırmak istiyor.

Bugün Şahinbey Karataş Kapalı Spor Salonunda saat 17.00’de başlayacak mücadeleyi Fatih Arslanoğlu, Özlem Yalman ve Kerem Baki hakem triosu yönetecek.

ESKİŞEHİR GEÇİLECEK

TED Ankara Kolejliler ve Banvit ile deplasmanlarda oynanan maçları tek farklı mağlubiyetle kapatan Eflatun – Sarılı temsilcimiz, 12. hafta mücadelesinde kendi evinde Sportif Uşak’ı mağlup etmişti. Potanın ağaları bugün ise yine taraftarlarının desteğini alarak yeni yılın ilk maçından galibiyetle ayrılmayı hedefliyor.

TAM KADRO ÇALIŞIYORLAR

Son haftalarda galibiyeti son saniyelerde kaçırdıklarını anlatan Royal Halı Gaziantep Basketbol takımı Genel Menajeri Boray Dai,”Ligin 9. haftasına kadar hep sakatlıklarla boğuştuk. Antrenmanları takım halinde yapamadık. Aslına bakarsak yeni yeni tam kadro çalışabiliyoruz. Daha iyi mücadele eden bir takım haline gelmeye çalışıyoruz. Birinci ligin ilk yarısı tamamlandığında galibiyet sayımızı 7'ye ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

ŞANSSIZLIKLARINI KIRACAKLAR

Son 2 mağlubiyette şanssızlığın da etkili olduğunu aktaran Dai, “Özellikle son 4 haftada iyi mücadele ettik. Dolayısıyla 2 galibiyet elde ettik ama bu süreçte canımızı en çok sıkan şey kaybedilen 2 maç oldu. Çünkü hakikaten çok fazla emek verdiğimiz maçları kıl payı kaçırdık. Son 2 mağlubiyette basit ve bize yakışmayacak hatalar yaptık ama buna son vermek istiyoruz. İnşallah bu şanssızlıklar son bulur ve puan cetvelindeki olmamız gereken yere ulaşırız” şeklinde konuşuruz.

MUHARREM TÜRKOĞLU