Türkiye Erkekler Basketbol 1. liginde Gaziantep’i temsil eden Royal Halıi Play Off hedefine odaklandı.

Ligde oynadığı son 5 maçından 4 galibiyetle ayrılan Potanın Ağaları kalan haftalarda performansını devam ettirerek ilk sekiz arasına girmek istiyor.

Geçen hafta kendi sahalarında oynadıkları ve galip geldikleri TOFAŞ maçına kadar iki hedefleri olduğunu söyleyen Royal Halı Gaziantep Genel Menajeri Boray Dai, “Öncelikle ligde kalma hedefimizi gerçekleştirdik. Şimdi play-off hedefimize odaklanacağız. Sezona play-off hedefiyle başladık ancak sakatlıklar ve şanssız yenilgiler nedeniyle uzun süre bu hedeften uzak kaldık” dedi.

Ligde hiçbir maçın kolay olmayacağını dile getiğren Dai, “Kalan 8 maç için kötü sayılmayacak bir fikstürümüz var. Son haftalardaki çizgimizi sürdürürsek play-off'lara kalırız. En büyük korkumuz sezon başında yaşadığımız sakatlıklar, umarım aynı sorunlarla bir daha karşılaşmayız. Takımın kimyası oturdu ve iyi bir ekip oluştu. Yakaladığımız havayı sezon sonuna kadar sürdürebildiğimiz takdirde ligi Play Off potasının içinde tamamlarız” dedi.

Dai, son olarak sözlerini şöyle tamamladı;

“Savunmamızın oturması ve yerli oyuncuların form tutması bize ivme kazandırdı. TOFAŞ galibiyet ile alt sıralar için hesap yapmaktan kurtulduk, artık tek hesabımız play-off'lar için olacak. Bugün itibariyle sekizinci Trabzonspor ile aynı puandayız, altıncı Banvit ile aramızda iki galibiyet fark var. Kalan maçlarımız Karşıyaka (D), Galatasaray, İBB (D), TED, Uşak (D), Banvit, NSK (D), Konyaspor ile. Bu dönemi 6 galibiyet ile dahi kapatabiliriz” diye konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU