Spor Toto Basketbol Liginde geçtiğimiz hafta sonu kendi sahasında konuk ettiği Türk Telekom’u 83-79’luk skorla mağlup eden Royal Halı Gaziantep’te yüzler gülüyor. Oynadığı son 5 lig maçını da kazanan Royal Halı, bu sezonun en iyi serisini yakalamayı başardı.

Geçtiğimiz yıla göre daha düşük bir bütçeyle mücadele etmesine rağmen ligde, Pınar Karşıyaka, Beşiktaş gibi yüksek bütçeli takımları da geride bırakmayı başaran dev adamlar, play-off potasından kopmak istemiyorlar.

ZDOVC GİTMESİNE RAĞMEN

Sezona tecrübeli koç Jure Zdovc’le başlayan ancak daha sonra takımdan ayrılmayı tercih eden Zdovc’in yerine Dedas’ın göreve getirilmesi kafalarda soru işareti yaratsa da bunun ne kadar isabetli bir karar olduğunu ispatlamaya da devam ediyor. Dedas yönetiminin play-off’a katılma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

REKOR KIRDILAR

Royal Halı Gaziantep’in istatistikleri de dikkatlerden kaçmıyor. Özellikle oynadığı son 5 karşılaşmada toplam 455 sayı bulmayı başaran dev adamlar, ligde son 5 maçta en çok sayı atan takım ünvanını da bir anda eline geçirmeyi başardı. Temsilcimiz özellikle dış atışlarda yakaladığı isabet oranıyla da rekorları alt üst etmeye devam ediyor.

5 MAÇTA 80 ÜÇLÜK

Spor Toto Basketbol Ligi’nin en çok üçlük atan takımı olan Royal Halı Gaziantep, özellikle son 5 haftada bu rekoru iyice yukarıya doğru çekmeyi başardı. Basketboldaki gururumuz Royal Halı, son beş müsabakada toplam 80 üçlük atma başarısı gösterdi. Böylelikle temsilcimizin bulduğu 455 sayının 240’ı dış atışlardan geldi.