Bu sezon Royal Halı Gaziantep takımının en çok faydalandığı oyuncuların başında gelen Ernest Bremer, başarılı performansıyla taraftarların gözdesi haline geldi. Royal Halı Basketbol takımının yükseliş atayan bir ekip olduğunu, kendisinin de iyi oynayarak takımına katkı sunan bir oyuncu olduğunu kaydeden Bremer, Barış Ermiş ve koç Jurij Zdovc’dan da övgüyle bahsetti.

TUTKULU OLDUKLARINI GÖRDÜM

Royal Halı Gaziantep Basketbol takımına gelirken nasıl bir beklenti içerisinde olacağını bilmediğini kaydeden Eflatun – sarılı ekibin skorer oyuncularından Ernest Bremer, “Beni arayıp tekliflerini sundular. Biraz araştırma yapmaya çalıştım. Yükseliş aradıklarını ve tutkulu olduklarını gördüm. Benim hedefim hep aynıdır. İyi oynayarak takıma yardım etmek ve kazanabildiğim kadar maç kazanmak isterim. Gaziantep bunu yapabileceğim bir takım” dedi.

KİLİT DEĞİŞİKLİK OLDU

Sezona iyi başlayamadıklarını ama toparlanma sürecini iyi atlattıklarını aktaran Bremer, “Zor zamanlar geçirirken savaşmaya devam etmemiz gerekiyordu. Kaybettiğimiz 10 maçta da aslında iyi mücadele etmiştik ama son anlarda kaybettik. Yeni bir antrenörü, koç Juri’yi getirdiler. O bizim savunmaya bakış açımızı değiştirdi. Bence kilit değişiklik bu oldu. Daha iyi savunma, daha fazla galibiyet getirdi” dedi.

GUARDLARIN YÜKÜNÜ AZALTTI

Barış Ermiş’in takıma tam zamanında geldiğini ve çok iyi bildiği oyun kuruculuk görevini üstlendiğini ifade eden Bremer, “Takımın lideri oldu. O pozisyonda hücum ve savunma katkısına ihtiyacımız vardı ve Barış ilk maçtan itibaren buna yönelik katkı yaparak diğer guard’ların üzerindeki yükü azalttı” dedi.

TAKIMLAR SAVAŞMAK İÇİN SAHAYA ÇIKIYOR

Minsk ile oynadıkları ve 21 sayı geriye düştükleri karşılaşmanın devre arasında soyunma odasının oldukça gergin olduğunu açıklayan Bremer, “Antrenör bize gerçekten çok kızmıştı. Yapmamız gerekenleri yapamıyorduk. Çok gergindik. Belki de ilk kez EuroChallenge Final 8’te oynadığımız için olabilir, bilemiyorum. Ama sonunda maçı çevirmeyi başardık. Beko basketbol ligi baştan aşağıya rekabetin üst düzeyde olduğu bir lig. Takımlar mücadele etmek, savaşmak için sahaya çıkıyor. Hakemler de fiziksel mücadeleye NBA’de ve diğer Avrupa ülkelerinde olduğundan daha fazla izin veriyor ”şeklinde konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU