Royal Halı Gaziantep yönetim kurulu, Beko Basketbol Ligi'nde dün oynadıkları Torku Konya Selçuk Üniversitesi maçının başhakemi Engin Kennerman'a tepki gösterdi.

Karşılaşmanın başhakemi Engin Kennerman, tribünde ki taraftarlara küfür ettiği gerekçesiyle Royal Halı Gaziantep Basketbol takımının yönetiminden yazılı açıklama geldi.

Kulüp tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Oynanan Royal Halı Gaziantep - Torku Konya Selçuk Üniversitesi maçında karşılaşmanın başhakemi Engin Kennerman'ın maç oynandığı sırada saha içerisinde oturan bir taraftara sözlü olarak hakarette bulunduğu ve küfür ettiği iddia edilmiştir. Maçın bitimi ile birlikte hakemin kendisine küfür etmek suretiyle hakarette bulunduğu iddiasında bulunan seyirci, yanında bu hakarete tanık olan ve salonda resmi olarak görevli olan kişilerle birlikte hemen emniyet yetkililerine başvurarak şikâyetlerini iletmiş ve salona gelen mobil emniyet ekiplerine şikâyetlerini yazılı olarak sunmuşlardır. Haricen öğrendiğimize göre hakemlerin salondan çıkmasından sonra havaalanında başhakem emniyet güçlerince bazı eksik işlemlerin tamamlanmasını müteakip İstanbul'a uçmuştur. Royal Halı Gaziantep Basketbol Kulübü olarak takımımızın hak ve menfaatlerini korumak adına son derece kötü bir yönetim göstermek suretiyle maçın sonucuna etki eden ve hakemlik açısından talihsiz bir gün yaşayan hakemlerle ilgili maçın kamera kaydı ile Türkiye Basketbol Federasyonu'na gerekli başvurularımızı yapacağız. Bizim açımızdan üzüntü verici olan 1. Lig'de maç yönetme yetkisi ve sorumluluğu başhakem olarak verilen kişinin maç devam ederken bir seyirciye tanıkların da duyacağı bir şekilde küfür etmek suretiyle hakaret etmesi, Türk Basketbolu ve hakem camiası adına hiç kimsenin tasvip etmediği bir durumdur. Resmi emniyet kayıtlarında şikâyetçi ve tanıkların beyanları incelendiğinde olay bütün çıplaklığıyla anlaşılacak ve Türkiye Basketbol Federasyonu da bu konuda gereğini yapacaktır diye umut ediyor ve bu süreç ile birlikte adli surecin de takipçisi olduğumuzu kamuoyuna deklare ediyoruz. Kendi sahamızda yaklaşık 5 yıldan beri alt liglerden başlamak üzere böyle bir olay sahamızda ilk kez yaşanmıştır. Gerek yönetim kurulu olarak, gerekse de seyirci profili olarak böyle bir olayın meydana gelmesinden dolayı son derece üzgünüz. Doğu ve Güneydoğu'nun basketboldaki tek temsilcisi olarak yegâne amacımız yıllar önce şehrimizdeki basketbol sevgisi ve ilgisini yeniden canlandırmaktır. Ancak yaşanan bu olayda hiçbir maçta bu kadar tepki göstermeyen seyircilerin neden bu duruma geldiğinin de önemle irdelenmesi gerekir. Çünkü 5 maç üst üste kaybetmemize rağmen bizi yenen takımları alkışlayarak uğurlama medeni cesaretini ve olgunluğunu göstermiş bir seyirci topluluğuna sahibiz. Kulübümüzün bu olayla hiçbir ilgisi olmamasına rağmen maçın hakemlerinin maç içerisinde makul olmayan yönetim tarzı ve bir seyircimizle bu şekilde husumet yasaması nedeniyle bundan böyle bizim maçlarımıza atanması halinde nasıl davranacağı hususu da bizim açımızdan bir soru işaretidir. Bu konuda Türkiye basketbol federasyonunun gerekli değerlendirmeleri yaparak en doğru kararı vereceğine inanıyoruz. Ancak Royal Halı Gaziantep yönetim kurulu olarak bizler sadece maçta ve sonrasında yaşanan olaylardan dolayı son derece üzgün olduğumuzu ve bu tür tasvip etmediğimiz olayların sebebi ne olursa olsun bir daha yaşanmamasını diliyoruz.”

MUHARREM TÜRKOĞLU