Başarı çıtasını her sene yükselterek yoluna emin adımlarla ilerleyen Royal Halı Gaziantep Basketbol takımı, bu sezonda ilkleri yaşatmaya devam ediyor.

Sezona kendi evinde Anadolu Efes gibi güçlü bir rakibi yenerek başlayan potanın ağaları, ikinci haftanın kapanış maçında ise son şampiyon Fenerbahçe’yi sahasında yenerek her iki rakibini de ilk defa mağlup etti.

İstanbul ekibinin maçtan önce aldığı şampiyonluk kupası sevincini kursağında bırakan potanın ağaları, bu hafta sonu kendi evinde Beşiktaş'ı konuk edecek.

İlk defa katıldığı FIBA EuroChallenge Kupası'nda üçüncülüğü elde ederek basketbol kamuoyunun dikkatini çeken Royal Halı Gaziantep, Beşiktaş maçında da galibiyeti hedefliyor.

TARAFTARIMIZA ARMAĞAN OLSUN

Güçlü rakipleri karşısında elde edilen galibiyetlerle mutluluk yaşadıklarını aktaran Royal Halı Gaziantep Basketbol takımının genel menajeri Boray Dai, “Ligin ilk haftasında Anadolu Efes, ardından da Fenerbahçe Ülker gibi güçlü rakiplerle karşılaşıp onları mağlup etmek kolay bir başarı değildir ama oyuncularımız inandılar ve kazandılar. Elde edilen galibiyetleri, bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan taraftarımıza armağan ediyoruz” dedi.

ZOR İŞLER BAŞARDIK

En büyük talihsizliklerinin sakatlıklar olduğunu vurgulayan Dai, “Eksik oyuncular nedeniyle takımdaki güç oranı kısmen düştü. Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker karşılaşmalarında sakatlıklar olmasa bu maçlarımızı zorlanmadan kazanabilirdik. Arkadaşlarımızın aramıza dönmesiyle daha da güçleneceğiz. Takım olarak moralimiz yerinde. Gerçekten zor işler başardık. Artık geçmişi bırakıp önümüze bakacağız. İki haftada güçlü iki ekiple karşılaştık. Bu hafta da sahamızda Beşiktaş'ı ağırlayacağız. Bu zorlu maçtan da galip gelerek çıkışımızı sürdürmek istiyoruz. Bu anlamda da taraftarımızın desteğini sürdürmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

ADETA REVİRE DÖNDÜLER

Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker'i yenerek sezona harika bir başlangıç yapan Royal Halı sakatlıklarla boğuşuyor.

Deplasmanda elde ettiği galibiyetin ardından ara vermeden Beşiktaş maçı hazırlıklarına başlayan eflatun – sarılı temsilcimizin bugünkü antrenmanında 6 oyuncu yer alamayacak.

Gökhan Şirin, dün menüsküs ameliyatı geçirdi ve 5 hafta sonra antrenmanlara başlayabileceği belirtildi. Fenerbahçe Ülker maçında tendonuna yakın bölgede ağrı hisseden Oliver Stevicve ile Jawad Williams'ın durumları bugün çekilecek MR'dan sonra belli olacak. Dizinden sakatlığı bulanan Tufan Önen en erken iki hafta sonra arkadaşlarıyla birlikte çalışmalara katılacak. Ayak tabanında sakatlık olan Can Uğur Öğüt iki gün antrenmanlara giremeyecek. Henüz maçlarda oynamaya başlayamayan Domen Lorbek’in bu haftaki Beşiktaş maçı kadrosunda yer alması bekleniyor.