Avrupa Basketbol Federasyonları Birliği'nin, FIBA Avrupa Kupası adını verdiği kulüp düzeyindeki yeni turnuvasındaki 2. hafta maçları, bugün oynanıyor.

FibaCup’ta ki ilk maçında Slovakya’nın İnter Bratislava takımını 89 – 72 mağlup ederek M grubunun lideri olan Royal Halı Gaziantep, bu akşam deplasmanda mücadele edecek.Litvanya’nın Bc Sıaulıaı takımıyla deplasmanda mücadele edecek Royal Halı Gaziantep Basketbol maçının başlama saat 18.00. M grubunda ilk haftayı Plonya’nın Slask Wroclaw takımıyla deplasmanda oynayan Bc Siauliai salondan 81 – 79’luk yenilgi ile ayrılmıştı.

GALİBİYETLE DÖNECEKLER

Royal Halı Gaziantep’in dev adamları bu akşam deplasmanda oynayacakları Litvanya ekibi karşında galibiyet mücadelesi verecek.

Litvanya basketbolunun Avrupa’da ki en iyi liglerden biri olduğunu belirten dev adamlar, “Litvanya basketbol ekolü kesinlikle tartışılmaz. Rakibimizi, de kendi liginde oldukça iyi bir ekip. Bizde FibaCup’a çok iyi başladık. Kolay bir maç olmayacak ama biz salondan galibiyetle ayrılarak liderliğimizi sürdürmek istiyoruz” şeklinde konuştular.