Beko Basketbol 1. Liginde evinde konuk ettiği Pınar Karşıyaka’yı üçüncü uzatmanın ardından mağlup eden Royal Halı Gaziantep Basketbol takımı, Eurochallnge’ye odaklandı. EuroChallenge Kupası 4'lü finallere kalan eflatun – sarılı dev adamlar, İtalyan ekibi Reggio Emillia ile Cuma akşamı ilk maçına çıkacak. Hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdüren Royal Halı Gaziantep Basketbol takımı, yarın İtalya’ya hareket edecek.

JURİJ ZDOVC “MAKSİMUM GÜCÜMÜZÜ YANSITACAĞIZ”

Bologna’da iyi bir atmosferin olacağını söyleyen Royal Halı Gaziantep Basketbol takımının koçu Jurij Zdovc, “İtalyanlar adına ev sahibi konumunda olan bir turnuva. Reggio Emillia çok tecrübeli bir takım, tabi ki iyi hazırlanacağız. İlk maçta özellikle maksimum gücümüzü sahaya yansıtmak zorundayız. Bazı oyuncular nasıl tepki verecekler bilemiyorum çünkü birçoğunun ilk tecrübeleri olacak. Aynı zamanda tecrübeli oyuncularımıza da var iyi oynamak ve kazanmak için her şeyi yapacağız” dedi.

BORAY DAİ “İLK GÜN ÖNEMLİ”

Yarın İtalya’ya hareket edeceklerini söyleyen Royal Halı Gaziantep Basketbol takımı İdari Manejleri Boray Dai, “Cuma günü ilk maçımızı oynayıp kazanmak ve Pazar günü de finalde mücadele etmek istiyoruz. İlk gün çok önemli bir maça çıkıyoruz. Ev sahibi Reggio Emillia ile kendi seyircisi önünde oynayacağız. Bu onlar için bir yerde avantaj gibi görünse de taraftar baskısı strese yaratamaya neden olabilir. İtalyan takımı çok güçlü oyunculardan kurulu ve tecrübeli bir ekip maçın favorisi olarak görünüyor olabilirler ama bizde sistem takımıyız. Onların zaaflarından yararlanıp ilk maçımızı kazanarak finalde mücadele etmek istiyoruz” dedi.

AVRUPA’DA TEK KALDIK

Avrupa kupalarında Türkiye’yi temsil eden sadece Royal Halının kaldığını açıklayan Dai, “Galatasaray’ın elenmesine üzüldük keşke devam etselerdi. Ülkemizi birlikte temsil etmiş olsaydık. Biz sadece Gaziantep değil Türkiye’yi de en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Son iki yılda yaptığımız hamlelerle geldiğimiz bu nokta dahi bizim adımıza büyük bir başarı ama biz her şeye rağmen mücadelemizi en iyi şekilde sahaya yansıtıp kupayı kaldırmak istiyoruz. Biliyoruz ki taraftarlarımız gönülleriyle ve yürekleriyle bizi destekleyeceklerdir. Ve umut ediyorum ki kupa sevincini hep birlikte yaşayacağız” şeklinde konuştu.