Sezonun tek deplasman galibiyetini ikinci haftada Ülker Fenerbahçe karşısında alan Royal Halı Gaziantep basketbol Bir kez daha dış sahada gülmek istiyor.

Geçen hafta sonu taraftarlarının da desteğini alarak kadrosunu oldukça güçlendiren NSK Eskişehir karşısında galibiyet elde eden potanın ağaları, ilk yarıyı mutlu kapatmak istiyor.

ÖNEMLİ GALİBİYET ALDIK

Geçtiğimiz haftalar içerisinde NSK Eskişehir takımının kadrosunu oldukça güçlü oyuncularla takviye yaptığını söyleyen Royal Halı Gaziantep Basketbol Kulübün genel menajeri Boray Dai, “Rakibimiz yaptığı transferlerle sezon başındaki durumlarından çok daha farklı bir yapıya büründü. Eskişehir ekibinin çok önemli skorerlere sahip. Kendi evimizde oynadığımız mücadelenin bizim açımızdan kolay geçmeyeceğini biliyorduk. Bu nedenle de önemli bir galibiyet aldığımızı düşünüyoruz” dedi.

GALİBİYETLE NOKTALAYACAĞIZ

Türkiye Erkekler Basketbol 1. liginde hiçbir maçın kolay geçmeyeceğini aktaran Dai,”Bu yüzden her galibiyet büyük önem taşıyor. Hafta sonu zor bir deplasman bizleri bekliyor. Konya'da zor bir maç olacak çünkü gerçekten Konyaspor bilinçli bir basketbol seyircisine sahip bir ekip. Salon hemen hemen her maç doluyor. Kendi evlerinde oynadıkları her maçta seyirci avantajını iyi kullanıyorlar. Pazar günü güzel bir maç olacağını düşünüyoruz. Konyaspor 5 haftadır galip gelemiyor. Biz de tek deplasman galibiyetimizi ligin 2. haftasında Fenerbahçe Ülker karşısında aldık. Artık deplasmanda da kazanıp ilk yarıyı galibiyetle noktalamak istiyoruz” şeklinde konuştu.