Royal Halı Gaziantep Basketbol takımında elde edilen mağlubiyetlerin nedeni psikolojik olarak değerlendirildi.

Efes Pilsen maçında oyuncuların maça kazanmak için çıkmadıklarını ifade eden koç Jurij Zdovc, iyi bir ekibe sahip olduklarını ama kazanmak için mücadele etmeleri gerektiğini belirtti.

AKILLI OYNAYAMADIK

Efes Pilsen maçında şansın kendi ellerinde olduğunu kaydeden Royal Halı Gaziantep Basketbol takımının deneyimli çalıştırıcısı Jurij Zdovc, “Hücum anlamında yeteri kadar akıllı oynayamadık ve maçın önemli anlarında hamleleri yapamadık. Savunma anlamında da Efes’e karşı yeterince kuvvetli oynayamadık. Benim takımda ki ana problemim fiziksel anlamda başarmamız gerekiyor. Özellikle bazı anlarda avantaj elimizdeyken karşı takımdan geldiğinde avantajı elimizde tutamıyoruz. Bu bizim en büyük problemimiz” dedi.

PROBLEM VAR

Türkiye basketbol ligi tamamen farklı bir lig olduğunu aktaran Zdovc, “İki takımı karşılaştırma anlamında da tamamen farklı ekipler. Yeni kurallarla beraber lig çok kuvvetli, tabi ki geçen seneye göre daha iyi takımımız var. Takımın karakteriyle ilgili problem var takımı ben seçtim ve ben inşa ettim. Sorumlu olan da benim şu anda psikolojik olan da problemlerimiz var geçen hafta ki mağlubiyetin nedenini ise oyuncularımın Efes maçına kazanmaya gitmediklerini söyleyebilirim. Sadece maç oynamak için gittiklerini düşünüyorum. Anadolu Efes takımını yenebilmek için ekstra çaba sarf etmemiz gerekiyordu ama öyle bir olay olmadı” dedi.

HER TAKIMI YENECEK GÜÇTEYİZ

Benim hedeflerim gerçekten çok yüksek diyen Zdovc, “Fakat bu yüzden de kendime çok fazla baskı yapıp acı çekiyorum. Bu hafta kendi sahamızda Fenerbahçe’ye karşı oynuyoruz. Her takımı yenebilecek kuvvete sahibiz, Bu ligde sürpriz sonuçlarda çıkar örneğin deplasmanda Anadolu Efes’i mağlup edip kendi evinizde Eskişehir’e yenilebilirsiniz. Her maç benim için aynı bu yüzden karakter özelliği çok önemli” şeklinde konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU