Kurulduğu günden itibaren başarı merdivenlerini emin adımlarla tırmanan Royal Halı Gaziantep Basketbol, EuroChallenge’de elde ettiği 3’ncülüğü ardından hedefini büyütmeye devam ediyor. Gaziantep’te iyi bir basketbol kültürünün olduğunu söyleyen Dai, sağlam temeller üzerine oturacak bir kulüp oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.

İSTEKLİ İNSANLARLA ÇALIŞIYORUZ

Avrupa ve Lig'de aynı anda mücadele etmenin kolay olmadığına değinen Royal Halı Gaziantep Basketbol takımı maneji Boray Dai, “ Kulüp olarak organizasyonumuzun işleyişine çok önem veriyoruz. Bugün çok kariyerli bir antrenör ile çalışıyoruz. Sezon ortasında Gaziantep'e geldi. Bugüne kadar gerek oyuncu olarak gerekse de antrenör olarak çok üst düzey kulüplerde büyük başarılara imza atmış. Geçtiğimiz günlerde sözleşmemizi 2 yıl daha uzattık. Orada Jure Zdovc, “30 yıllık basketbol hayatımda ilk kez bu kadar güzel bir organizasyona ve bu kadar istekli insanlarla çalışıyorum” dedi. " " Burada en büyük pay sahiplerinden biri de tabii ki sponsor desteği. Gaziantep Basketbolu ‘nün bir şansı da arkasında Royal Halı gibi bir gücünün olması” dedi.

SEYİRCİ REKORU KIRILDI

Geçmişte basketbol kültürünün olmasını büyük bir avantaj olarak değerlendiren Dai, “Basketbolu seven ve ilgi gösteren bir jenerasyon vardı. Şimdi Royal Halı Gaziantep ile bu jenerasyonun yanına onların aileleri de eklendi. 2012-2013 sezonunu Royal Halı Gaziantep olarak ligde ortalama seyirci rekorunu kırdık. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi köklü kulüplerin olduğu bir ligde böyle bir başarıya imza atmak bugün gelinen noktada büyük önem taşıyor” dedi.

BAŞARILARA İMZA ATACAĞIZ

Bu sezon Play Off şanslarını kaybettiklerini açıklayan Dai, “Geçen sezon ligi 9’ncu sırada tamamladık ve Eurochallenge’de ülkemizi temsil etmek hakkını elde ettik. İlk defa mücadele ettiğimiz Avrupa arenasında ülkemize ve şehrimize üçüncülük kupasını getirmeyi başarabildik. Umut ediyorum ki bu önümüzde ki yılda daha büyük başarılara camia olarak imza atacağız” dedi.

AVRUPA YORUYOR

Ligde ki düşüşlerinin Avrupa’da oynanan maçlardan dolayı olduğunu belirten Dai “Avrupa Kupası için uzun bir yolculuk sürecine giriyorsun. Direk uçuşlar da olmadığı için günün 12-13 saatini yolda geçirebiliyorsun. Maçı oynadıktan sonra tekrar gelip Lig'de maçını oynuyorsun. Bu da ister istemez oyuncularda yorgunluğa neden olabiliyor. Ne zamanki galip geldiğinizde bu yorgunluğu çok hissetmiyorsunuz” dedi.

BİZ AİLEYİZ

Oldukça yeni bir kulüp olduklarını ifade eden Dai, “Bunun dezavantajlarından biri de buraya oyuncu getirebilmek. Ama hep dediğimiz gibi başarılı bir organizasyona sahip olduğunuzda bu çok çabuk duyuluyor ve her geçen sezon işiniz daha da kolaylaşıyor. Şimdi birçok oyuncu İstanbul'da oynamak yerine Gaziantep'i tercih eder hale geldi. Burada herkesin işine odaklanması çok daha kolay. İstanbul'da antrenmandan çıkıp evine dönmek belki 1-2 saatini alırken Gaziantep'te 10 dakika sonra evinde olabiliyorsun. Başarıdaki ve takım olmaktaki en büyük etkenlerden birisi ise burada gerçek bir aile ortamı mevcut. Malzemecisinden oyuncularına, teknik heyetinden yönetim kurulana herkes iyi niyetli. Ve bu iyi niyet doğrultusunda da özellikle oyuncular arasındaki bağ daha da kuvvetleniyor” dedi.

BASKETBOL SEVGİSİ YAYILIYOR

Öncelikli hedefleri arasında uzun yıllar Royal Halı Gaziantep ismini Türk basketbolunda tutmak olduğunu söyleyen Dai, “Yavaş yavaş emin adımlarla her geçen sene üzerine koyarak sağlam temellere atılı bir kulüp haline gelmek. Alt yapı çalışmalarımız ile birlikte 3-4 seneye kadar kendi bünyemizden yetişen oyuncularımız ile birlikte hem Türkiye'de hem Avrupa'da daha büyük başarılara imza atmak. Beko Basketbol Ligi şu anda dünyanın takip ettiği bir lig. Oyuncular için önemli bir market. Birçok kariyerli oyuncu, kariyerli antrenörlerin tercih ettiği bir Lig. Kulüplerimiz her sene Avrupa'da büyük başarılara imza atıyor. Ve bizim gibi takımlar ile birlikte de basketbol sevgisi Anadolu'ya da yayılıyor. Önümüzdeki yıllarda Türk Basketbolu çok daha güzel yerlere gelecektir” şeklinde konuştu.