Spor Toto Basketbol Ligi ve FIBA Avrupa Kupasında şehrimizi temsil eden Royal Halı Gaziantep özellikle Avrupa’da aldığı sonuçlarla dikkat çekiyor. Bu sezon FIBA Avrupa Kupası M grubunda mücadele veren temsilcimiz, oynadığı 4 karşılaşmanın 3’ünü kazanma başarısı göstererek liderlik koltuğunda oturuyor. Bu sezon Avrupa’da sadece Siaulia takımına deplasmanda mağlup olan Royal Halı, geriye kalan maçları ise rahat bir skorla kazandı.

Rakamlar Avrupa’da Dikkat Çekiyor

Royal Halı Gaziantep’in ilk olarak 2013-2014 sezonunda başladığı Avrupa Kupası macerasında kısa süre içerisinde aldığı başarılar dikkat çekti. Tarihinde ilk kez katıldığı Euro Challenge’da 2013 yılında 3. olma başarısı gösteren Royal Halı bu sezonda bu başarıyı geliştirme hedefini belirledi. Avrupa basketbolunu iyi bilen bir koç olan Zdovc’de en az lig kadar Avrupa Kupalarında başarıyı hedeflediğini her açıklamasında dile getiriyor.

Avrupa’da En Başarılı Türk Takımı Olduk

Eflatun-sarılı dev adamlar, Avrupa Kupalarında Bratislava maçıyla birlikte 20. maçlarına çıktılar. Temsilcimiz bu oynadığı 20 maçın 16’sını kazanma başarısı gösterip, bu kazanma ortalamasıyla birlikte Avrupa’da en başarılı Türk takımı oldu.

1472 Sayı Attık

Royal Halı Gaziantep Avrupa kupalarında bulduğu basket sayısı da dikkat çekiyor. Oynadığı 20 karşılaşma da rakip filelere toplam 1472 sayı bırakma başarısı gösteren temsilcimiz maç başına 73.6 sayıyla önemli bir istatistiğe imza attı.

1065 Sayı Yedik

Dev adamlar Avrupa maçlarındaki savunma istatistikleriyle de ön plana çıkan takımların başında geliyor. 20 maçta sadece 1065 sayı yiyen Royal Halı, maç başına rakiplerine ortalama 53.25 sayı atma şansı tanıdı. Royal Halı bu istatistikle de Avrupa Devlerini geride bırakmayı başardı.