Spor Toto Basketbol Ligindeki temsilcimiz Royal Halı Gaziantep, bu hafta deplasmanda oynayacağı Galatasaray Odeabank karşılaşmasının hazırlıklarını sürdürüyor.

Ligde şu ana kadar oynadığı karşılaşmalarda Darüşşafaka Doğuş’a mağlup olan ancak geçtiğimiz hafta deplasmanda Torku Konyaspor’u mağlup etme başarısı gösteren ekibimiz bu haftada zorlu müsabakaya kazanmak için sahaya çıkacak.

GALATASARAY’LA SEKİZİNCİ RANDEVU

Royal Halı Gaziantep bu hafta Galatasaray Odeabank’la tarihinde sekizinci kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynadığı yedi karşılaşmadan iki kere sahadan galip ayrılan Royal Halı, beş maçta ise sarı-kırmızılılara boyun eğdi. Ligde oynanan son karşılaşmada ise Royal Halı kendi evinde Galatasaray’ı 76-64 mağlup etmişti.

İSTATİSTİKLERE DAMGA VURDUK

Öte yandan mavi-beyazlı temsilcimiz geçtiğimiz hafta Torku Konyaspor karşılaşmasında aldığı galibiyetin yanı sıra istatistiklerde de haftaya damga vurdu. Royal Halı Gaziantep’in tecrübeli oyuncusu Altan Erol haftanın en iyi beşi arasına girmeyi başarırken, ilk hafta beklenileni veremeyen yeni transfer Andrew Rautins ise haftanın en iyi üçlük atan oyuncusu seçildi.

Temsilcimiz son çeyrekte rakibi karşısında 27-11 gibi ezici bir üstünlük kurduğu maçta Torku Konyaspor’u 59 sayıda tutma başarısı da gösterdi. Royal Halı bu sonuçla haftanın en az sayı yiyen takımı olarak da istatistiklere damga vurdu.

MUHARREM TÜRKOĞLU