Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, TİM Akademi tarafından Güneydoğu İhracatçılar Birliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen "Hedef Pazar İngiltere" konulu toplantıda sanayicilere yeni pazar çağrısı yaptı. Büyükelçi, "Şu anda, Suriye'de, Irak'ta ve Rusya'da sorunlar var. Bizim bu yüzden yeni pazarlara açılmamız gerekiyor." dedi. GAİB Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ise, İngiltere'nin Gaziantep'in için önemli bir ihracat alanı olabileceğine işaret eden Çıkmaz, bu noktada birlik olarak üzerlerine düşen sorumluluğun farkında olduklarını söyledi.

Büyükekşi, Gaziantep'in Suriyeliler konusundaki tutumu nedeniyle örnek alınması gereken il haline geldiğini söyledi. Kentin ticaret konusunda da bölgenin öncü ili olduğunu belirten Büyükekşi, ihracatçılar olarak önemli hedeflerinin olduğunu, Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerine katkı sağlamak istediklerini kaydetti.

KAZANIMLAR SAĞLAYACAK

TİM olarak kentleri ülkelerle birleştirmeye çalıştıklarını, bu kapsamda Gaziantep'in İngiltere, Adana'nın Suudi Arabistan, Bursa'nın ABD ile eşleştirildiğini anlatan Büyükekşi, hedef pazarları geliştirebilmek için yapılan toplantıların ilkinin de Gaziantep'te düzenlendiğini bildirdi. Bundan sonraki süreçte kentlerin hedef ülkelerle daha fazla buluşmasını ve ikili görüşmelerin yapılmasını sağlamak istediklerini belirten Büyükekşi, ihracatçıların bu görüşmelerin ardından ülke ekonomisine önemli kazanımlar sağlamasını öngördüklerini söyledi.

ÇIKMAZ: DEĞİŞİM VAR

GAİB Başkanı Abdulkadir Çıkmaz da ülkenin bir çok yerinde ihracat düşmesine rağmenGaziantep'teki değişimin olumlu yönde olduğunu dile getirdi. Kentte uzun süredir pazar yelpazesinin genişletilmesi için çalışmalar yapıldığına işaret eden Çıkmaz, bu çalışmaların sıkıntılı süreçlerde Gaziantep ihracatçısına önemli kazanımlar sağladığını kaydetti. İngiltere'nin Gaziantep'in için önemli bir ihracat alanı olabileceğine işaret eden Çıkmaz, bu noktada birlik olarak üzerlerine düşen sorumluluğun farkında olduklarını söyledi. HABER MERKEZİ