Son Dakika SON DAKIKA:

Kan bağışı teşekkürü

  • Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Tunçhan Demir, 2011 yılında 46 bin ünite kan bağışı kabul ederek rekor kırdıklarını söyledi. Tunçhan Demir yaptığı açıklamada, Gazianteplilerin kan bağışına olan ilgilerinin her geçen gün arttığını belirtti.

22.02.2012 23:19

1 yıl içinde kan bağışı noktasında rekor seviyeye ulaştıklarını ifade eden Demir, "Gaziantep Kızılay Kan Merkezi olarak 2011 yılında 46 bin ünitelik bir rekor bağış oranına ulaştık. Almış olduğumuz kan bağışlarını ünitelerini ayrıştırarak il ve ilçemize bağlı tüm hastanelerin kan ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Türkiye'deki kan bağışındaki artış noktasında ilk sıralardaki yerimizi aldık. Yine 2012 yılında kan bağışındaki hedefimiz 55 bin ünite kan bağışı alarak bölgemizin kan ihtiyacını karşılamaktır. Bu süreçte kan bağışına vatandaşlarımız tarafından olan talepler oldukça arttı" dedi.

SAYI ARTACAK

"Ocak ayını çok soğuk geçirdik" diyen Tunçhan Demir, "Bu aylarda Türkiye genelinde kan bağışında düşüş gözlenirken, 2010 yılı Ocak ayında 2 bin 200 ünite kan bağışı almışken, bu yılın Ocak ayında yaşanılan soğuklara rağmen yaklaşık 3 bin 300 ünite gibi ciddi bir rakama ulaştık. Bu da vatandaşlarımızın kan bağışına olan ilgisini göstermektedir. Önümüzdeki günlerde de vatandaşlarımızın kan bağışına olan ilgilerinin daha da artacağını düşünerek, tüm Gaziantep halkına teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi. İHA

Haber yorumları - Yorum Yaz
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır... [ ilk yorumu sen yap! ]


Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Gaziantep 27 sorumlu değildir.