Şimdiye kadar 21 kişinin öldüğü, onlarca insanın yaralandığı ilçedeki hukukçular, sanayiciler ve esnaflar tarafından kaleme alınan bildiri şu şekilde:

"Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın TBMM Başkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Sayın İçişleri Bakanımıza, Sayın Milli Savunma Bakanımıza, Sayın Genelkurmay Başkanımıza ve Yüce Türk Milletine Açık Çağrı;

#KiliseSESver

Evlerimize roketler düşüyor. Üzerimize şarapnel yağıyor. Evimizde öldürülüyoruz, Sokakta öldürülüyoruz.

Biz, haberlerde alt yazı, iki haber arasında bir kare değiliz ! magazin programlarının arasına sıkıştırılmayı kabul etmiyoruz.

Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız. Can güvenliği istiyoruz. Yaralarımız sarılsın istiyoruz. Devletimize bağlıyız. Devletimizin korumasını ve şafkatini istiyoruz.

Sesimizi duyun. Sesimize ses verin. Unutmadığınızı, çaba harcadığınızı biliyoruz.

Ama acele edin. Ölüyoruz...

Kilis Saldırı altında. Vatan saldırı altında "

BİLDİRİDEKİ İMZALAR

Bildirinin altında Kilis Barosu Başkanı Av. H. Muammer Fazlıağaoğlu, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, Kilis Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Ömer Sevengül ve Kilis Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Kanar'ın imzalar var.

Kilis'te bazı bölgeler 15 gün süreyle özel güvenlik alanı ilan edildi

15 GÜN SÜREYLE GÜVENLİK ALANI İLAN EDİLDİ

Suriye sınırındaki 2 hudut karakolu arasındaki geri bölge, 15 gün süreyle 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi. Kilis Valiliği'nden yapılan açıklamada, Suriye sınırındaki güvenlik durumunu desteklemek amacıyla Şehit Yalçın Nane ve Öncü Hudut Karakolları arasındaki bölgenin gerisinin 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildiği belirtilerek şöyle denildi: "Suriye sınırında güvenlik durumunu desteklemek ayrıca vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, olası tehdit ve tehlikeleri bertaraf etmek için2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince; Şehit Asb.Kd.Çvş. Yalçın Nane Hudut Karakolu'nun geri bölgesi ile Öncü Hudut Karakolu'nun geri bölgesinde 06 Mayıs 2016 günü saat 08.00'den başlayıp 20 Mayıs 2016 günü saat 17.00'de bitecek şekilde 15 gün süreyle Valiliğimizce Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir."

1 ÇOCUK ÖLDÜ

IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden bu sabah ve öğleden sonra atılan 7 Katyuşa roketatar mermisi Kilis kent merkezindeki 5 mahalleye düştü. Kentte büyük paniğe yol açan patlamalarda 6 yaşındaki Nisa Döne Sezer adlı çocuk öldü, 10 kişi yaralandı.

Ocak ayından bu yana Suriye tarafından atılan roketlerin hedefinde olan Kilis, dün güne patlama sesleriyle uyandı. Saat 07.50 sıralarında Suriye'den atılan ilk roketatar mermisi Yaşar Aktürk Mahallesi'ndeki asri mezarlık yakınlarında boş araziye düşerek patladı. İkinci roketatar mermisi de aynı mahallede Ekrem Çetin konutlarının bulunduğu bölgeye isabet ederek infilak etti. Büyük paniğe yol açan patlamalarda çok sayıda ev ve araçta hasar oluştu, 1'i polis 2 kişi yaralandı. Sağlık durumları iyi olan yaralılar, kaldırıldıkları hastanede tedaviye alındı.

ESNAF KEPENK KAPATTI

Saatler 08.40'ı gösterdiğinde atılan üçüncü roketatar mermisi ise Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Mahallesi'nde boş araziye düşerek infilak etti, yaralanan olmadı. Yaşananlara öfkelenen vatandaş can güvenliklerinin sağlanmasını isterken, esnaflar da tepki için kepenk açmadı.

ROKET MERMİSİNİN 21'İNCİ KURBANI KÜÇÜK NİSA OLDU

Diken üzerinde olan Kilis'te saatler 17.02'yi gösterdiğinde yine Suriye'deki IŞİD mevzilerinden atılan 2 roketatar mermisi Demirciler ve Şıhlar Mahallesi'ne düştü. Kimsenin yaralanmadığı patlamalarda evlerde ve araçlarda hasar oluştu. Bu tedirginliği üzerinden atamayan vatandaşların yaşadığı panik sürerken 2 dakika sonra Suriye tarafından atılan 2 roketatar mermisi daha Çaylak Mahallesi'ndeki yerleşim alanlarının bulunduğu bölgeye düştü. Patlamalarda 6 yaşındaki Nisa Döne Sezer adlı çocuk öldü, 8 kişi de yaralandı. Yaralılar, patlamanın ardından bölgeye giden sağlık ekipleri tarafından ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste tedavisi süren yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

SAYI 21'E YÜKSELDİ

Nisa Döne Sezer'in ölümüyle 18 Ocak'tan bugüne kadar Suriye'den atılan roket mermileriyle kentte yaşamını yitirenlerin sayısı da 21'e yükseldi. Suriye'den gelen mermilerle kentte 8'i Suriyeli 21 kişinin yaşamını yitirmesi, onlarca kişinin de yaralanması Kilis'te vatandaşların tepkisini iyice artırdı. Patlamaların yaşandığı bölgede toplanan kalabalık, seslerinin duyurulmadığı gerekçesiyle tepki gösterdikleri bazı gazetecilerin fotoğraf makinaları ile kameralarını kırdı.

5 IŞİD'Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bu saldırıların ardından bölgede konuşlu birlikler obüs ve Çok Namlulu Roket Atar sistemleriyle IŞİD mevziilerini ateş altına aldı. Açılan ateşte ilk belirlemelere göre 5 IŞİD teröristi etkisiz hale getirildi. Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, bu akşam saat 17.02- 17.04 saatleri arasındaki iki dakikalık zaman diliminde IŞİD terör örgütü kontrolündeki Suran ve Kafrah bölgelerinden 4 roket Kilis merkezine atıldı. Bunun üzerine bölgede konuşlu birlikler, IŞİD'e ait 2 silahlı araç ve 2 Katyuşa mevziileri tespit edilerek Fırtına obüsleri ve Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) Bataryasıyla ateş altına alındı. Ateş altına alınan hedefler imha edilirken, ilk belirlemelere göre 5 IŞİD'li terörist etkisiz hale getirildi.

KONUKOĞLU: ZOR GÜNLER EN KISA ZAMANDA GEÇECEK’

Sanayi Odası Başkanı Adil Sani Konukoğlu, son günlerde yaşanan üzücü olaylardan dolayı Kilis halkına geçmiş olsun dileklerini ileterek, ‘’Kilisliler Kendi nüfusundan daha fazla Suriyeli barındıran Kilis’in, bütün dünyada emsali görülmemiş bir misafirperverlik ve yardımseverlik gösterdiğini vurgulayan Konukoğlu, ‘’Ne yazık ki, Suriye’de yaşanan iç savaştan en çok etkilenen ilimiz oldu. Saldırılar, Kilis halkı ve esnafını tedirgin ediyor. İnşallah bu zor günler en kısa zamanda geçecek’’ ifadelerine yer verdi.

HUZURA KAVUŞSUNLAR

Hükümetin Kilis için önlemler aldığı, ekonomik-sosyal destekler açıkladığını hatırlatan Konukoğlu, şunları kaydetti: ‘’Kilisliler bizim can kardeşimizdir. Onların huzuru, bizim huzurumuzdur. Acılarını ve sıkıntılarını bizler de yakinen hissediyoruz. Kader birliği yaptığımız, et tırnak gibi bir bütün olduğumuz Kilislilerin her zaman yanındayız. Güzel şehrimiz Kilis’in güven ve huzur içerisinde yaşadığı günlere bir an önce kavuşması en büyük dileğimizdir. Devletimiz gerekeni yapmaya devam ediyor. İnşallah bu kötü günleri hep birlikte atlatacağız. Bir kez daha Kilisli kardeşlerimize, ailelerine ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.’’ MERAL KINACILAR - DHA