Gaziantepspor, bu akşam deplasmanda karşılaşacağı Çaykur Rizespor ile 24’üncü defa karşı karşıya gelecek.
Spor Toto Süper Ligin 33. haftasında bugün Rize Yeni Şehir Stadı'nda haftanın en önemli karşılaşmasına çıkacak olan Çaykur Rizespor ile Gaziantepspor, ligde 26. kez karşılaşacaklar.
Bugüne kadar oynanan maçlarda Rize ekibinin üstünlüğü göze çarpıyor. Kümeye düşmeme mücadelesi veren iki ekip arasında oynanan karşılaşmalarda Çaykur Rizespor’un 11 – 7 üstünlüğü bulunuyor. 5 karşılaşmada ise takımlar eşitliği bozamadı.
ÇAYKUR RİZESPOR ÜSTÜN
Geçtiğimiz sezon Spor Toto Süper Lig'de oynanan maçlarda Karadeniz ekibi karşısında deplasmanda 2 – 1 galip gelen Gaziantepspor, kendi evinde ise aynı skorla rakibine mağlup oldu. Süper Lig'de oynanan 23 karşılaşmanın 11’ini Çaykur Rizespor kazanırken rakip filelere 33 gol gönderdi. Kırmızı-siyahlılar 7 karşılaşmadan 3 puanla ayrılan taraf olurken Rizespor ağlarını 25 kez sarstı. 5 karşılaşmada ise taraflar sahadan birer puanla ayrılmak zorunda kaldı.
AÇIK ARA RİZE
Yeşil-mavililer rakibin Gaziantepspor’a karşı evinde de ezici bir üstünlüğe sahip. Rize’de oynanan 11 karşılaşmanın 8’ini ev sahibi ekip kazanırken, 1 karşılaşmayı ise Gaziantepspor kazandı. 2 karşılaşma da berabere tamamlandı. Bu karşılaşmalarda Çaykur Rizespor’un 22 golüne karşılık Gaziantepspor 8 gol kaydetti.