*Ergun Ata (Fanatik Gazetesi Spor Yazarı)
Soru: Gaziantepspor'u nasıl buldunuz ?

Cevap: Maçın ilk yarısında ev sahibi Çaykur Rizespor'a oranla Gaziantepspor'u daha iyi gördüm. İlk yarının son dakikalarında Rize'nin yakaladığı iki pozisyon dışında Gaziantepspor daha iyiydi.İlk yarıyı gördükten sonra ikinci yarı için ne düşündünüz?
Doğrusu ben Gaziantepspor'un galibiyetini daha yakın görüyordum. Çünkü Rize telaşlıydı, Gaziantepspor ise daha dikkatli ve kontrollüydü. Her ne kadar sonuca gidecek bölgelerde etkili değillerse de, Rize'ye göre daha iyi takım.Yediğimiz gollerde defans hatası varmıydı ?
Elbette vardı. Böyle birbirine benzer iki gol yenmez. Pozisyon almada ve rakibe müdahalelerde eksikler gördüm.İkinci yarıda neler oldu anlatırmısın ?
Bir kere Rize hızlı başladı ve hemen golü buldu. Ama Gaziantepspor'un golden etkilenmeyip rakibinin üzerine gitmesi ve golünü atması takdire değerdi. Ancak aynı durum 2. golden sonra olmadı. Baktım futbolcular iyice demoralize olmuşlar. Son 10 dakikada kendilerine geldiler ama bu da beraberlik için yetmedi.Nigris'in olmayışı Gaziantepspor'u etkiledi mi ?
Mutlaka, gol krallığına giden bir oyuncunuz varsa çok haklı gerekçeleriniz yoksa böylesine önemli maçta kadroya almanız gerekli. Ama sebeblerini bilemiyorum.Takımı genelde nasıl buldun ?
Bana göre Gaziantepspor alacağı maçı verdi. Bu maçtan kesin olarak galip ayrılabilirlerdi. Çünkü kadro yapısı ve konum yönünden Gaziantepspor ağır basıyordu. Ancak anlaşılmaz hatalarla gol yiyip mağlup oldular.Maçın hakemi için ne söylersiniz ?
Özgüç Türkalp iyi maç yönetti. Yani Gaziantepspor'un bahane etmesini gerektiren hiçbir yanlış düdüğü yoktur.*Mehmet Kızıl (İş adamı)Soru:Gaziantepspor'u maçın ilk yarısında nasıl buldunuz ?
Cevap:Maçın ilk 45 dakikasında tribünlerde çok rahat bir maç seyrettim. Eskiden tedirgin olurduk, ama bu kez öyle değildi ve rakip atakları olsa bile birşeyler yapamayacakları yönünde endişe taşımadık. Çünkü iyi oynuyorduk.Yani gördüğünüz kadarıyla takıma bir güven mi gelmiş ?
Evet aynen öyle. Takıma güven gelmiş ve bunu biz tribünde hissettik. Zaten ilk yarı boyunca Rize'ye oranla biz daha iyiydik.Peki ikinci yarı ne oldu ?
Öyle birşey ki, inanılır gibi değil. Maç başladı ve Rize hemen gol buldu. Bu onlara hareket getirdi.Golü hatalı mı yedik?
Tabii..Defansın bir anlık hatası kalemizde golü görmemize yol açtı.Daha sonra ne oldu ?Aslında bir gerçek var ki, bu maçta Nigris'in yokluğunu hissettik. Ama hocamız böyle karar vermiş saygı duyarız. Eğer Nigris olsaydı belki de sonuç değişik olabilirdi. Ama hemen belirteyim, bir takımın aldığı sonucu Nigris'e bağlamamak gerekli.Değişiklikler nasıldı?
Oyuncu değişikliği yerindeydi. Saha zaten berbattı, zemin çok kötüydü. Mesut hocamızın oyuncu değişiklikleri doğruydu ama maalesef ikinci golü atamadık.Beraberlik bile iyi sonuç olacaktı herhalde ?
Elbette iyi sonuç olacaktı. Ama biraz da şanssızdık. Son dakikalarda bulduğumuz pozisyonları gole çeviremedik.Bundan sonrası için ne söyleyeceksiniz ?Ligde 34 maç oynanıyor. Elbette mağlup da olacaksın, galip de geleceksin ve berabere de kalacaksın. Bunlar mutlaka olacak. Her maçı kazanacaksınız diye birşey yok. Ama biz bu maçı kazansaydık iyi bir çıkış yakalamış olacaktık. Birde Rize ile aradaki puan farkını iyice açmış olacaktık. Ne yapalım can sağolsun?*Cüneyt Ersan (Maçı radyodan anlatan spiker)Soru: Devre arasında görüştüğümüzde, Rize'yi daha iyi gördüğünüzü söylemiştiniz ?
Cevap: Evet.. Çünkü daha istekli ve arzulu olan, maçı kazanmayı isteyen Çaykur Rizespor'du.Hatta ikinci yarıda Rizespor'un gol atacağını da söylediniz ?
Görüntü öyleydi de ondan. Gaziantepspor defansı sürekli hata yapıyordu, Rizespor ise sürekli pozisyon üretiyordu.Peki bunda kusur teknik adamda mı futbolcuda mı ?
Bir kere Saffet Susiç futbolcularını çok iyi motive etmiş. Oyuncularına güven aşılamış.Yani dersine iyi çalışmış?
Aynen öyle. Maç sonrası kendisine niye oyuncu değiştirmiyorsun diye soru sordum, bana "biz futbolcularla anlaştık, sakatlık dışında oyundan çıkmak isteyen işaret etsin dedik, kimse etmedi, öyle devam ettik"dedi. Doğrusu şaşırdım. Gazinatepspor'da ise farklı bir uygulama gördüm. Mesela Volkan iyiydi, oyundan alındı. Zaten çıkarken yaptığı hareketlerle tepkisini iyice belli etti. Bana göre Saffet Susiç dersine iyi çalışmış.Siz Ankaraspor maçını da radyodan anlattınız. Her iki Gaziantepspor arasındaki fark neydi ?
Aslında özellikle ikinci yarıları hemen hemen aynı Gazinatepspor görüntüsü vardı. Ama önemli olan istek ve arzu. Bunu 90 dakika boyunca Rize'de çok az gördüm.Nigris konusunu radyodan anlattınız, nasıl yorumlarsınız ?
Bir kere gol krallığında zirvede olan bir oyuncuya sahipsiniz. Ama bu oyuncuyu son anda otobüsten indiriyorsunuz. Elbette çeşitli gerekçeleri olabilir ama biz spor adamları teknik direktörlerin biraz daha teloranslı ve takımını düşünecek işler yapmasını isteriz.Ama Feldkamp öyle yapmadı ?
Ama Gaziantepspor'da Galatasaray gibi zengin kadroya sahip değil ki. Belki Mesut Bakkal Feldkamp'a özenmiştir. Ancak tutmaz. Çünkü Gaziantepspor'un doğru dürüst bir santrforu var, onu da basit gerekçelerle kadro dışı bırakıyorsunuz. Doğrusu bunu kabul edemem.Yayında Mehmet Polat'ı eleştirdiniz?
Ben Polat'ı çok severim. Ama maçın son dakikaları takımı hücumda o herşeyi bırakmış, 4. hakemle uğraşıyor. Gerekçe ne olursa olsun, yanlış. Ya 4. hakem orta hakemi çağırıp kırmızı kart gösterseydi ne olacaktı ? Mehmet Polat takım kaptanıdır ve daha dikkatli olması gerekir.Hakemi nasıl buldunuz ?
Maçın sonucuna tesir edecek bir düdük çalmadığını düşünüyorum.