Spor Toto Süper Lig'de ikinci yarıda gösterdiği başarısız performansla bir anda kendini küme düşme hattında bulan Gaziantepspor'da çalışmalar teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde devam ediyor. Kırmızı-siyahlılar çalışmalarını basın ve taraftara kapalı şekilde sürdürürken, Sergen Yalçın'ın futbolcular üzerindeki olumlu etkisi de gün yüzüne çıkmaya başlıyor.

Futbolcuların çalışmalarda oldukça hırslı oldukları öğrenilirken, geçmişte sakatlık sorunu sık sık yaşanan Gaziantepspor'da şuan da sezonu kapattığı açıklanan Orkan Çınar ve Koray dışında eksik bulunmuyor.

ESKİŞEHİR MAÇINDA ETKİSİNİ GÖSTERDİ

Geçtiğimiz hafta ligin kader maçlarından olan Eskişehirspor karşısında da hem sahada hem de istatistiklerde Mutlu Topçu dönemine göre daha çok dikkat çekici bir futbol oynayan Gaziantepspor'un, bu anlayışını Çaykur Rizespor maçında da gösterip gösteremeyeceği merak ediliyor. Özellikle Mutlu Topçu'yla birlikte ligin en az isabetli şut çeken ve gol atan takımlarının başında olan Gaziantepspor, Eskişehirspor maçında ise istatistiklerde bu özelliğini yenmeyi başardı. Gaziantepspor, Eskişehirspor'a karşı üstün oynadığı karşılaşmada rakip kaleye 12 şut denemesinde bulundu ancak bunların altı tanesinde kaleci Boffin'i geçmeyi başaramadı.

23 MAÇTAN DAHA ÇOK

Gaziantepspor'un Eskişehirspor karşısında denediği gol fırsatları ise bu sezon Mutlu Topçu'yla çıktığı 23 karşılaşmayı geride bıraktı. Kırmızı-siyahlı futbolcular son 6 karşılaşmalarının en çok şut çektiği karşılaşmasını oynamasına rağmen karşılaşmada sadece 1 gol bulabildi.

SEZONUN EN ÇOK KORNER ÇEKTİĞİMİZ KARŞILAŞMASI

Gaziantepspor yeni teknik direktörü Sergen Yalçın yönetiminde çıktığı ilk karşılaşmada tam 8 korner kullanarak da bu sezonun rekorunu çıktı. Eski teknik direktör Mutlu Topçu yönetimide oynatılan defansif futbol eleştiri alırken Sergen Yalçın ilk maçında ise en azından istatistiklerde bunları geride bırakmayı başardı. Sergen Yalçın'la Gaziantepspor, Eskişehirspor karşısında 8 korner atarak sezonun en fazla korner kullandığı karşılaşmayı geride bırakmış oldu.

RİZE'DE DEVAM EDECEK Mİ?

Gaziantepspor'un bu hafta deplasmanda konuk olacağı Çaykur Rizespor maçında ise göstereceği performans ve oyun anlayışı merak ediliyor. Sergen Yalçın ilk maçında ofansif bir takımla sahaya çıkmış ancak bu galiibiyete yetmemişti. Kırmızı-siyahlıların, Rize deplasmanında da yine galibiyet için sahaya çıkacağı ve kadronun ofansif futbolcular üzerine kurulu olacağı bildirildi.