Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Siyasi reform sürecinin devamını ve reformların etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak ve takip etmek amacıyla oluşturulan RİG’in, 30. Toplantısının, Temmuz ayında Gaziantep’te düzenlenmesi kararlaştırılmıştır” dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu’nun ev sahipliğinde, 29. Reform İzleme Grubu (RİG) basın toplantısı Ankara Palas Devlet Konukevi’nde gerçekleşti. Toplantıya Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile İçişleri Bakanı Efkan Ala katıldı.

GÜÇLÜ REFORMLAR

Tüm Avrupa vatandaşlarının Avrupa Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan Bakan Çavuşoğlu, “Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirttiği üzere, 2014 yılı, Türkiye için temel hak ve özgürlüklerin daha da güçlendirilmesine yönelik birçok reformun hayata geçirileceği AB yılı olacaktır. 3,5 yıl aradan sonra, 5 Kasım 2013 tarihinde Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu Faslı, 22.Fasıl müzakerelere açıldı. Vize Serbestisi Diyaloğu’nu 16 Aralık 2013 tarihinde Ankara’da resmi olarak imzalandı ve başlandı. Aynı gün, Türkiye ile Avrupa Birliği arasında Geri Kabul Anlaşması’nı (GKA) da imzalayarak Adalet, Özgürlük ve Güvenlik Faslında, 24. Fasıl önemli bir adım atmış olduk” diye konuştu. İHA