Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Rıdvan Köksüzer, inşaat sektörünün çok yavaşladığını, sadece Gaziantep'te değil, Türkiye'nin her tarafında sektörde küçülme olduğunu söyledi.

FİYATLAR ÇOK YÜKSEK

Gaziantep özelinde bakıldığında, insanların alım gücünün, konuttaki artışla aynı oranda olmadığını, sıkıntının da bu noktada oluştuğunu belirten Rıdvan Köksüzer, "İnsanların geliri normal artarken, konutta çok daha yoğun bir artış gerçekleşti. Bugün bu fiyatlara konut sahibi olunması zor gözüküyor" dedi.

AVRUPA'NIN TAM TERSİ

Arsa artışlarını engelleyecek bir arsa arzı oluşturup piyasaya sunmak gerektiğini söyleyen Rıdvan Köksüzer, "Dar gelirli, iki maaşlı memurun ev sahibi olabilmesi için ucuz arsa üretilmeli. Bu arsalara alt yapı önceden gitmeli. Maalesef bizde altyapı gitmeden önce yapılaşma başlıyor. Avrupa'da bir yer imara açıldığı zaman önce altyapı sonra yatırım yapılır, bizde tam tersi. Karataş'ta bile altyapısı olmayan bir sürü yer var. Adam evine geçmiş, ancak kanalizasyonu açığa akan yerler var" diye konuştu.

İnşaatta maliyetlerin düşürülmesi gerektiğini, belediyelerin bu konuda elini taşın altına koyması gerektiğini dile getiren Köksüzer, "Ucuz arsa üretilmeli, insanlar başını sokacağı konutu alabilmeli. Toplumun huzuru açısından bu önemli" dedi. Meral KINACILAR