Şehitkamil Belediye meclis toplantısının sonunda dün ilginç bir olay yaşandı. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun, 'dava açıp daha sonra geri çekip haksız para kazananlar var' şeklindeki sözleri üzerine CHP'li Meclis üyesi Zeynel Güçyetmez, "Başkanım beni mi ima ettiniz?" diye sordu. Bu iddia mecliste soğuk hava estirdi.

YENİ MAHALLELERE EKSİKSİZ HİZMET

13 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında gündemin 2. maddesi olan Suboğazı, Kabasakız, Tokdemir, Beyreli, Bozobası, Cerityeniyapan, Bağbaşı, Öğümsöğüt, Yenişarkaya, Kızıkhamurkesen, Karpuzkaya, Kirlialıcı, Sülüklü, Karakesek, Köksalan, Akçagöze, İncesu, Ülkerli,Yığınlı, Akçaburç, Uğruca, Battal, Seymenli, Karayusuflu, Dündarlı,Tekirsin,Yalangoz, Karacaören, Övündük, Koçlu, Altınova, Güngürge, Büyükpınar, Göksuncuk mahallelerinde sosyal tesis uygulama planı gündeme geldi. Komisyona havale edilen madde ile ilgili konuşan Rıdvan Fadıloğlu, "Buralar önceden köydü şu anda mahalle oldu, buraların çöpleri düzenli olarak alınmakta. Buralarda önce alt yapı çalışmalarını bitirip daha sonra yapılaşmaya yöneleceğiz" dedi.

AMAÇ, DÜLÜK'TEN PARA KAZANMAK DEĞİL

Meclis toplantısının sonunda söz alan, Şehitkamil Meclis Üyesi Mehmet Sucu, Dülükbaba'daki alanın yetersiz ve hizmetin eksik olduğunu söyledi. Fadıloğlu, "Dülük Baba'da hafta sonları 5.000' e yakın araç geliyor yani nereden baksan 25.000 kişi. Araç başına aldığımız 3 TL ile biz oranın masraflarını karşılayamayız. Amacımız oradan para kazanmak değil biz orayı 100.yıl Parkı gibi görüyoruz oradan gelir elde etmeye çalışmıyoruz. Orada hafta sonu 600 ton su kullanılıyor, biz 60 kişiyle oranın hizmetini sağlıyoruz" diye konuştu.

KİM BUNLAR?

Fadıloğlu daha sonra, dava açıp, daha sonra geri çekip haksız para kazanan meclis üyeleri olduğunu söyledi. Fadıloğlu, "Bunlar doğru şeyler değil" dedi. Fadıloğlu'nun bu sözleri üzerine CHP'li Meclis üyesi Zeynel Güçyetmez ''Başkanım beni mi ima ettiniz? Bende eskiden dava açmıştım" dedi. Fadıloğlu ise; ben burada şahsa yönelik bir açıklama yapmadım, kimseye de bir imada bulunmadım, düşen davalar da oldu ama bir ima olmadı" dedi. CHP'li Meclis üyesi Ahmet Baydilek ise Soma’da yaşanan facianın, katliamın unutulmak üzere olduğunu belirterek, "Hatta ailelerinden başka hatırlayan yok. İş güvenliği yasası açıkça ihlal ediliyor ve taşeronluk sistemi bu olaylara yol açıyor. Taşeronlaşmanın sona ermesi için belediye destek vermeli" şeklinde konuştu. Haber Merkezi