Türkiye Basketbol Ligi ikinci yarısının ilk maçında deplasmanda Anadolu Efes ile karşı karşıya gelen Royal Halı Gaziantep salondan 77-67 mağlup ayrıldı.

Aldığı bu mağlubiyetle play-off potasından bir adım daha uzaklaşan Royal Halı Gaziantep ilk çeyrekteki oyununu maç boyunca domine edemeyince mağlubiyette kaçınılmaz oldu.

İlk çeyreği dengede geçen oyunda Anadolu Efes gerek rakibinin zayıf karnı olan pota altını kullanarak, gerekse Stratos Perperoglou’dan gelen sayılarla ikinci periyodda 7 sayılık fark elde etti ve bu farkı maç sonuna kadar ne artırabildi,, ne de düşmesine izin verdi. Anadolu Efes açısından bu maçtaki en olumlu gelişme Thomas Huertel’in kıpırdanmaya başlamasıydı.

Royal Halı Gaziantep sezon başındaki o ısıran takım değil. Çok kontrollü oynamaya çalışıyorlar ancak Jaka Lakovic hem tempoyu çok fazla tutuyor, hem de gereğinden fazla kendi şutunu zorluyor. Ribaund sıkıntısı ise sadece maça özgü değil.

İlk çeyreği 18-16 Royal Halı, ikinci çeyreği 40-33, üçüncü çeyreği 62-54 Anadolu Efes önde bitirdi.

Royal Halı içeriden oynayamayınca 29 kez üçlük denedi (8’i isabetli), Anadolu Efes ise bu bölgeden 5/12 isabet sağladı. Sernest atışları Anadolu Efes 26/37, Royal Halı 9/12 ile attı. Anadolu Efes ribaundlarda 44-28, hücum ribaundlarında 10-3 fark attı.

Stephane Lasme 12 sayı, 10 ribaund, Cedi osman 10 sayı, 2 ribaund, Stratos Perperoglou 13 sayı, 7 ribaund, Nenad Krstic 10 sayı, 7 ribaund, Milko Bjelica 16 sayı, 6 ribaund, Thomas Huertel 9 sayı, 3 ribaund ile oynadı.

Royal Halı Gaziantep Jaka Lakovic 17 sayı, 3 asist, Domen Lorbek 12 sayı, 2 ribaund, Jawad Williams 16 sayı, 4 ribaund, 2 asist üretti. SPOR SERVİSİ