Gaziantep Üniversitesinde, Haziran ayında yapılacak rektörlük seçimlerine görülmemiş bir ilgi var. Her gün bir adayın çıktığı rektörlük seçimlerinde aday sayısı 10'u buldu. Prof. Dr. Mehmet Koruk'un yanısıra Prof. Dr. Ali Gür, Prof. Dr. İbrahim Halil Güzelbey, Prof. Dr. Tevfik Gülsoy, Prof. Dr. Recep Yumrutaş, Prof. Dr. Mehmet Tarakçıoğlu, Prof. Dr. Metin Bayram, Prof. Dr. Cahit Bağcı , Prof. Dr. Mustafa Namıduru ve Prof. Dr. Orhan Özgöztaşı adaylıklarını açıkladı. Aday olması beklenen eski Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök ise aday olmaktan vazgeçtiğini açıkladı.

YARIŞ KIZIŞTI

İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Koruk, Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Mustafa Namıduru, Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Orhan Özgöztaşı, Rektör Yardımcısı Cahit Bağcı, Hukuk Fakültesi dekanı Prof. Dr. Mehmet Tevfik Gülsoy, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi kurucu dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Güzelbey, Rektör Yardımcısı Ali Gür, Prof. Dr. Mehmet Tarakçıoğlu, Prof. Dr. Metin Bayram, Prof. Dr. Makine Mühendisliği Bölümü Enerji Anabilim Dalında Öğretim Üyesi Recep Yumrutaş seçim çalışmalarını son sürat sürdürüyor.

DESTEK İSTİYORLAR

Rektörlük için aday bolluğunun yaşandığı üniversitede heyecan dorukta. Rektör seçilmeleri halinde projelerini ve yapacaklarını anlatan adaylar, öğretim üyelerinden destek istiyor.

AMAÇ NE?

Bazı öğretim üyeleri, bu kadar aday çıkmasının altında farklı hesaplar olduğunu dile getiriyor. Güçlü olan adayların oyunu bölmek için özellikle fazla aday çıkartıldığını öne süren öğretim üyeleri, bu yöntemi doğru ve etik bulmadıklarını ifade ediyorlar. Meral KINACILAR