Rektör Gür, "Bu tür etik konularda son derece hassas olan Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğünü yıpratmaya yönelik böyle çarpıtma ve yalan haberler her şeyden önce basın ahlakına aykırıdır. Bu yayınlarla ilgili hukuki haklar sonuna kadar kullanılacaktır" dedi.

Rektör Gür’ün konuyla ilgili yaptığı basın açıklaması şöyle:

"Gaziantep’te yerel olarak yayın yapan bir gazetenin 4 Aralık 2017’de “İHANET VİZESİ!” 5 Aralık 2017’de ise “3 FLAŞ GELİŞME” başlıklı, asılsız ve toplumda yanlış görüş ve kanılara neden olabilecek tarzda ifadeler içeren haberlere karşılık, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamaların yapılması zorunluluğu ortaya çıkmıştır. İddialara konu olan Yrd. Doç. Dr. Refiye Nevra Akdemir hakkında, söz konusu iddialar gündeme geldiği gün itibarıyla, Rektörlüğümüze adli makamlardan konu ile ilgili olarak herhangi bir bilgi ve belge ulaşmamıştır"

SÖZLÜ SUNUM BAŞVURUSU

"Bu itibarla; haberlere konu öğretim üyesi hakkında, tüm iş ve işlemlerini yasal mevzuat ve hukuk sınırları içerisinde bilgi ve belgelere dayanarak gerçekleştiren Rektörlüğümüzce; bir soruşturma ve açığa alma işleminin yapılması mümkün olmamıştır. İslahiye İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Refiye Nevra Akdemir, Atina’da düzenlenen Turkish Migration Conference “Üç Büyük Göç Dalgası ve Gaziantep’in Mekânsal Sürekli Yeniden İnşası” başlıklı sözlü sunum yapmak üzere başvuru yapmıştır. Rutin olarak öğretim üyelerine uluslararası sempozyumlara verilen katılım izni, kişinin isteği üzerine, kurumumuzca bilinen herhangi bir hukuku işlem ve üniversitemizce açılan bir idari soruşturma bulunmaması nedeniyle onaylanmıştır"

İSTİFA ETTİ

"Rektörlüğümüz döneminde şahsın çalıştığı fakültenin ilgili bölümünde öğretim üyesi bulunmaması nedeni ile kendisine idari ve akademik işlerin yürütülmesini sağlamak için zorunlu olarak vekâleten bölüm ve anabilim dalı başkanlığı görevi verilmiştir. Öte yandan, söz konusu öğretim üyesinin istifası rektörlüğümüzün talebiyle değil, kendi isteğiyle 14.11.2017 tarihinde verdiği dilekçeye istinaden 15.11.2017 tarihinde kabul edilerek gerçekleşmiştir. İstifa tarihi itibariyle de ilgilinin üstlendiği tüm idari görevler ortadan kalkmıştır. İddia edildiği gibi istifa işlemi söz konusu haberlerden sonra ve rektörlüğümüzün talebiyle değil, Nevra Akdemir’in 14.11.2017 tarihli dilekçesi doğrultusunda gerçekleşmiştir. Şahsın istifasından sonra ise; düzenli olarak güncellenen Üniversitemiz web sitesinden bilgileri kaldırılmıştır.

İNCELEME VE SORUŞTURMA YOK

"Öte yandan; YÖK tarafından Nevra Akdemir hakkında açılmış, Rektörlüğümüze ulaşan herhangi bir inceleme ve soruşturma bulunmamaktadır. 04.12.2017 tarihinde Üniversitemiz Hukuk Müşavirliğinin resmi talebi üzerine Adli Mercilerden şahıs hakkında düzenlenen iddianame temin edilmiş ve YÖK’ e bildirilmek üzere kişi hakkında gerekli idari işlemler başlatılmıştır"

DAYANAKLAR ARAŞTIRILMADI

"Gerçek durum bu iken; iddiaların muhatabı olan üniversitemizden haberin doğruluğu teyit edilmeden, dayanakları araştırılmadan Üniversitemiz aleyhine olumsuz bir kamuoyu oluşturulmaya yönelik olarak bu haber, daha önce de defalarca tekrarlandığı şekilde yayınlanması iyi niyetli değildir. Yapılan bu işin ne basın meslek ilkeleri, ne basın özgürlüğü, ne de vatandaşın haber alma hakkına saygıyla bağdaşmadığı mutlaktır. Biz görevimizin başında, Gaziantep Üniversitesi’ni büyütmeye, geliştirmeye devam edeceğimizi bir kez daha ifade ederken, belli çevrelerce periyodik şekilde sürdürülen saldırıların amacını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" BÜLTEN