Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, “HKÜ YDYO” Hazırlık Bölümü Öğrencileriyle biraraya geldi. Fakülte bazında birçok bölümle değerlendirme ve analiz toplantıları yapan Yılmaz, öğrencilerin görüş ve önerilerini dinleyerek, kendilerine çözümün bir parçası olmaları gerektiğini anlattı.

Öğrenci aidiyetini artıran bu toplantıların, öğrenci odaklı bir eğitim öğretimin gereği olarak sürdürüleceğini belirten Yılmaz, öğrencilerden alınan geri dönüşleri kullanacaklarını ve yönetim raporlarında bu görüşlerden faydalanacaklarını söyledi. Öğrencileri ile her vesileyle bir araya gelerek fikir alışverişi yapmayı amaç edindiklerini belirten Yılmaz, toplantı ve analizden çıkan sonuçları kullanarak, stratejik yol haritasının yönünü belirlediklerini ve üniversitenin erişmeyi arzu ettiği yere ulaşmasında etkili olacak iç ve dış faktörleri analiz ederek de HKÜ’nün diğer yol haritalarının tasarlanmasını amaçladıklarını belirtti.

BİLGİ VERDİ

Öğrenci görüşlerinden dinleyen Yılmaz öğrencilere daha başarılı olabilmeleri için nelere dikkat etmeleri gerektiği, neleri yapmaları ve yapmamaları gerektiği konularında öğütler verdi. Öğrencilerine her fırsatta yenilikçi ve girişimci olmaları vurgusu yapan Yılmaz, “Devamlı olarak yeniliklere açık olun, bunun bir diğer adı “eski köye yeni adet getirmektir. Siz devamlı yeniliklere açık olun ki daha başarılı olabilesiniz. Girişimci olmaya hayatınızın her evresinde gayret gösterin. Girişimci olan bir birey hayatında mutlaka başarıyı yakalayacaktır” ifadelerini kullandı. İHA