Gür, YÖK’ün 2017 tercihleriyle ilgili resmi açıklamasında, 2016’da lisans programlarının doluluk oranının 94.31 iken bu yıl yüzde 89.27’e gerilediği, ön lisans programlarında ise 2016’da yüzde 91.42 olan doluluk oranının, yüzde 62.55’e düştüğü bilgisinin yer aldığını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Ali Gür, “Bu rakamlar, Gaziantep Üniversitesi’nin doluluk ortalamasının Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu göstermektedir” dedi. YÖK’ün bu yıl Gaziantep Üniversitesi’ne Lisans programlarında 4 bin 90 kontenjan ayırdığını ve ilk yerleştirmede bu öğrencilerden 3 bin 977’sinin tercih hakkı kazandığını belirten Rektör Prof. Dr. Ali Gür, “Üniversitemize yerleştirilen bu öğrencilerden 3 bin 932’si belirtilen sürede kayıtlarını yaptırdı. Kayıt yaptırmayan öğrenci sayısı 45. Yani, doluluk oranımız yüzde 98” dedi.

ÖN LİSANSTA DOLULUK ORANIMIZ YÜZDE 70

Yine YÖK’ün resmi açıklamasında ön lisans programlarının 2016’da yüzde 91.42 olan doluluk oranının, meslek liselerinden meslek yüksekokullarına sınavsız geçişlerin kaldırılmasıyla birlikte yüzde 62.55’e düştüğünü kaydeden GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, “Gaziantep Üniversitesi’nin doluluk oranı ise yüzde 70. Türkiye ortalaması yüzde 62.55 iken, ön lisans programlarında yüzde 70’lik doluluk oranını yakalamış bulunmaktayız” diye konuştu.

TERCİH EDİLEN ÜNİVERSİTE

Trimester eğitim modeli ile Türkiye’deki diğer meslek yüksekokullarına örnek olan GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu mezunlarının, ‘Aranan’ eleman yetiştirerek sanayi kenti Gaziantep’in ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğini belirten Rektör Prof. Dr. Ali Gür açıklamasının devamında şunları belirtti: “Türkiye’de 16 Tekstil Mühendisliği bölümü vardı. Bunlardan 7’si kapandı. Uşak Üniversitesi’ndeki bölüm bu yıl bir öğrenci tercih ettiği için önümüzdeki yıl eğitime ara verecek. Yakınımızdaki, Kayseri Erciyes, Kahramanmaraş Sütçü İmam ve Çukurova Üniversitesi Tekstil Bölümü de bu yıl tercih edilmediği için öğrenci alamadı. Bizim Tekstil Mühendisliği bölümümüz ise eğitimini sürdürüyor. Bu, coğrafi ve jeopolitik konumumuzdan kaynaklı tüm olumsuzluklara rağmen eğitim kalitemiz ve tercih edilir olduğumuzun en basit örneğidir." BÜLTEN