Kobilerin Uyum Yeteneğinin Arttırılması projesi kapsamında yürütülen “İşletme Sahipleri Gelişim Programları’nın ilki, Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Sanayi Odası Genel Sekreteri Kürşat Göncü, bu tip eğitimlerin firmaların daha rekabetçi olabilmesi için gereken yönetim becerilerini geliştirmelerinde önemli olduğunu ve sanayicileri katılım için teşvik ettiklerini belirtti.

3 GÜNLÜK EĞİTİM

Proje kapsamında 15 işletmenin işveren ve üst düzey yöneticilerinin katılımıyla yapılan 3 günlük programa, Türkiye Odalar Borsalar Birliği temsilcisi Burcu Atılgan, KUYAP Projesi Takım Lideri Alberto Gomez, eğitimlerden sorumlu uzmanlar Carlo Penco ve Maurizio Biagi, Proje Uzmanı İnan Ayrıbaş ve Gaziantep Eğitim Destek ve Koordinasyon Birimi Koordinatörleri Türkan Çakmakyurdu ve Candost Aydın katıldı. Eğitmen Mustafa Hilmi Aybaş, programda Uyum Kavramına Yaklaşımlar, İnovasyon, Pazarlama Stratejisi Geliştirme, Ekonomik ve Finansal Kontrol Araçları, Fiyatlandırma Teknikleri, Ekonomik Değer Zinciri Analizi, Dışsal Ekonomik Çevre ve SWOT Analizi konularında sunum yaparak işletmelerin uyum yeteneğini geliştirmelerinde İnsan Kaynaklarına bakış açısının önemini vurguladı.

AYRI OTURUMLAR YAPILACAK

Proje kapsamında GSO bünyesinde kurulan Eğitim Destek ve Koordinasyon Birimi tarafından, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da işveren ve çalışanlara yönelik ayrı oturumlarda İşletme Sahibi ve Çalışan Gelişim Programları düzenlenecek. Mayıs ayı sonunda birim tarafından yayınlanacak eğitim takvimi ile başvurular alınacak ve ilk 1.375 kişiye bu program Avrupa Birliği ve GSO’nun finansal desteğiyle ücretsiz uygulanacak.

LEYLA ÖZEKŞİ POLAT