CHP Gaziantep milletvekili adayı Ali Peri, CHP iktidarında ekonomik darboğazda olan küçük esnafı destekleyecek projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

7 Haziran seçimlerine yönelik çalışmalarına hız veren Peri, Nizip’te esnaf ziyaretlerinde bulunarak, partisinin esnafa yönelik projelerini anlattı. Esnafı tek tek gezerek sorunlarını dinleyen ve CHP iktidarında hayata geçirecekleri projeleri anlatan Peri, “Küçük esnafımız şu anda sıkıntılar yaşıyor. Birçok esnafımız borçlu durumda. Borcu borçla öder duruma geldiler. Tam bir darboğazdalar. Biz CHP olarak esnafa yönelik çok ciddi projeler ve destekler hazırladık. Bu projeleri hayata geçirerek esnafımıza rahat bir nefes aldıracağız” diye konuştu.

REKABET GÜCÜ ARTACAK

CHP iktidarında, Devletin esnafa destek olacağına vurgu yapan Peri, “ Esnafımıza ödediği yıllık vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız. KOSGEB destekleri sağlanacak. Emekli olmuş esnafa Sosyal Güvenlik Destek Primi ödetmeyeceğiz. Bağ-Kur borcu olanların da sağlık hizmetlerinden faydalanmasını sağlayacağız. Küçük esnafı koruyacak yasal sınırlamalar getireceğiz. Kriz dönemlerinde esnafın borçlarını erteleyeceğiz. Elektrik ve akaryakıtta esnafa özel indirimler sağlayacağız. Esnafa sadece mali değil, stratejik destek de sağlayacağız. Esnafın rekabet gücünü artıracak iş modellerinin geliştirilmesine katkı sağlayacağız” dedi. Gün boyunca Nizip’te esnaf gezisi yapan Peri, büyük ilgi gördü. İş yerlerine tek tek giren ve sorunları dinleyen Peri’ye taleplerini ileten esnaf, sıkıntılardan kurtulacak projelerin hayata geçirilmesini istedi. BÜLTEN