CHP İl Kadın Kolları Başkanı Münevver Mine Polat, boşanma komisyonunun 6 Mayıs'ta yaptığı araştırma raporunun derhal geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

Polat, raporun içeriğinde gerek çocuklar gerekse kadınlar için kabul edilemez hükümler yer aldığını belirterek, " Rapor, çocuk istismarcısının tecavüz ettiği çocukla, 5 yıl boyunca sorunsuz ve başarılı bir evlilik sürdürmesi halinde, denetimli serbestlikten yararlanmasını öneriyor. Oysa ; Devletin görevi, çocuklarımızı her türlü istismardan korumak, bunun önlemlerini almaktır. Bu rapor, meclis çatısı altında, nasıl olsa çoğunluktayım, meclisten geçiririm diye düşünülüyor ise, bir an önce bu düşüncenizden vazgeçin" dedi.

KADINLARLA İLGİLİ ÖNERİLER

Rapordaki şiddet gören kadınlarla ilgili önerilerin de asla kabul edilemeyeceğini savunan Polat, "Kadınlar yıllardır verdikleri mücadele sonucu, elde ettikleri haklarından, asla taviz vermeyecek, asla geri adım atmayacaklardır. Ancak üzülerek ve şaşkınlıkla görüyoruz ki, komisyon ne amaçla kurulduğunu unutmuştur. Aile kurumunun güçlendirilmesi, şiddetin önlenmesi amacı ile kurulan komisyon kuruluş amacının, tam tersine sonuçlar yaratacak bir anlayış içerisindedir" diye konuştu. HABER MERKEZİ