Medical Park Gaziantep Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Işıl Turgay Canbolat, Ramazan ayıyla ilgili beslenme uyarısı yaptı.

Canbolat, "Ramazan aylarının son dönemlerde yazın en sıcak günlerine denk geliyor olması, biz diyetisyenleri biraz korkutuyor olsa da, danışanlarımızın bu durumdan en az zararla çıkmalarını sağlamak için düzenli bir beslenme listesi dahilinde oruç tutmalarının vücut için daha sağlıklı olacağı düşüncesindeyiz. Ramazan ayının en güzel özelliği birlikte yemek yenilen sofralar, manevi duyguların yanı sıra vücudun arınma ayı olarak önümüze çıkmasıdır" dedi.

SIVI TÜKETİMİ ÖNEMLİ

"Sahur, gün boyu sürecek olan açlığın vücutta yaratacağı düşük kan şekeri ve düşük tansiyon ihtimalini göz önünden kaldırmak için gerekir" diyen Canbolat, "Sabah namazına en yakın zamanda örnek bir beslenme menüsü ile düzenli sahur yapmak gerekir. Yaklaşık ortalama 750 ml sıvı tüketimi ile beraber 1 bardak süt, tam tahıllı ekmek, haşlanmış veya nadiren az yağda yumurta, ceviz veya badem gibi omega 9 açısından kuvvetli yağ içeren yağlı tohumlar, az tuzlu peynir ve bağırsak florasının düzenli çalışması için posa değer yüksek mevsim söğüşlerinden bedeninizin ihtiyacı olacak kadar düzenli tüketilmesi önerilmektedir. Yatmadan önce ağız temizliğinin iyi yapılması ve damakta tat duyusunu bırakmamak adına su tüketimi yapılması gerekir" BÜLTEN