Ramazan ayı içerisinde gerçek ihtiyaç sahibi 11 bin aileye gıda paketi yardımı yapılacağını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilçe genelinde 5 noktada kurulacak iftar çadırlarında 70 bin kişinin iftarını açmasının sağlanacağını söyledi.

Ramazan ayında yapılacak çalışma ve etkinliklerle ilgili açıklama yapan Başkan Tahmazoğlu, “5 bölgede kurulacak iftar çadırlarına ek olarak, Şahinbey Kaymakamlığımız işbirliği ile hizmet veren aşevimizden ayrıca günlük 8500 kişi iftar yemeğinden faydalanacaktır. Şahinbey Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren sosyal marketimizde 31.000 civarında vatandaşımız faydalanmaya devam edecektir. İki ayda bir düzenli olarak yaptığımız et yardımlarımız Ramazan ayında da devam edecektir. 1500 aileye 4’er kiloluk olmak üzere toplam 6 ton et yardımı yapılacaktır" dedi.

RAMAZAN EĞLENCESİ SÜRECEK

"11 ayın sultanı Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında sosyal hayata canlılık katmak adına ramazan boyunca 28 mahallemizde etkinlik düzenleyerek, Ramazan eğlencelerini halkımızın ayağına götüreceğiz" diyen Tahmazoğlu, "10-13 Temmuz 2014 tarihleri arasında Şahinbey Parkında büyük ramazan etkinliğimiz olacak. 4 gün sürecek olan etkinlikler ücretsiz olup, tüm vatandaşlar davetlidir. Ramazan etkinliğinde; 10 Temmuz 2014 Perşembe Grup Dergah, 11 Temmuz 2014 Cuma Gözyaşı Geceleri, 12 Temmuz 2014 İhsan Güvenç ve 13 Temmuz 2014 Pazar Erkan Mutlu sahne alacaktır. Akşam saat 21.00’den sonra başlayacak Ramazan etkinliğimizde ayrıca çocuklar için Hacivat, karagöz, Kukla, Meddah, ortaoyunu ve animasyon gösterileri olacaktır. Bu vesile ile mübarek ramazan ayının şehrimize ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyor, ramazan ayını kutluyorum.”dedi. BÜLTEN