Gaziantepspor’un genç teknik direktörü Mutlu Topçu, geçtiğimiz hafta oynanan Konyaspor ve bu haftaki rakipleri Mersin İdmanyurdu maçı öncesinde açıklamalarda bulundu. Mersin İdmanyurdu’nun maçı kazanması halinde Gaziantepspor’un sıkıntı yaşayabilir mi sorusuna da içten bir yanıt veren Mutlu Topçu, “Gaziantepspor olarak hiç bir şekilde kesinlikle rahatladık diyemeyiz” dedi.

Öncelikle geçtiğimiz günlerde Ankara’da gerçekleştirilen hain terör saldırısıyla ilgili konuşan Mutlu Topçu, bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi. Ayrıca Konyaspor maçının hakemi Halil Umut Meler hakkındaki düşüncelerinin hala aynı olduğunu da belirten Mutlu Topçu, ligde kesinlikle rahat bir noktada olmadıklarını da sözlerine ekledi.

“LANETLİYORUM”

Geçtiğimiz Pazar günü Ankara’da yaşanan terör olaylarını lanetleyerek sözlerini başlayan Mutlu Topçu, “Geçmişte söylediğim gibi yine bu olayları yapanları lanetliyorum, kınıyorum. Bu tarz olaylar kimseye bir şey sağlamayacaktır. Bu ülke her zaman huzurlu bir yerdir, vefat eden tüm vatandaşlarımıza ve yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Umarım böyle güzel bir ülke de bir daha bu tarz olaylar yaşanmaz ve bu son olacaktır” dedi.

“TÜM RİSKLERİ ALDIK AMA…”

Gaziantepspor’un geçtiğimiz hafta Konyaspor’a karşı adeta 1-0 geride başladığını söyleyen Mutlu Topçu, “ Karşılaşmada çok erken bir gol yedik ve maça adeta yenik başladık. Dolayısıyla Konyaspor gibi oyun disipliniyle oynayan bir takıma karşı oynamak kolay olmuyor. Rakibimiz gerçekten iyi bir takımdı. Ancak ikinci yarıda biz alabileceğimiz tüm riskleri almak istedik. Elimizde gole yakın tüm oyuncuları sahada kullandığımı düşünüyorum. Ancak üretken olamadık ve rakibimize mağlup olduk” dedi.

“EVİMİZDE İSTEDİĞİMİZİ YAPAMIYORUZ”

Gaziantepspor kendi sahasında aldığı kötü sonuçlarla alakalı da yorumda bulunan Mutlu Topçu, “Evimizde bir türlü istediğimiz görüntüyü ne yazık ki sergileyemiyoruz. Özellikle kendi evimizde kaybettiğimiz maçlara bakarsak, Akhisar Belediyespor, Başakşehir, Konyaspor gibi karşılaşmalar beklediğimizden daha zor geçiyor. Bu takımlara karşı gol bulabilsek belki de açmamız çok kolay olacak ama bu maçların hepsini de 1-0 mağlup bitirdik. Bu konuda hep çalışıyoruz, daha üretken olmak istiyoruz. Umuyorum ki bu tarz şanssızlıklar bir daha başımıza gelmez. Deplasmanda alınan puanlar ve oynanan futbol bizi çok memnun ediyor. Ama ne yazık ki kendi sahamızda istediğimiz o puanlara bir türlü ulaşamadık” dedi.

“RAKİBİMİZ KURTULUŞ MÜCADELESİ VERİYOR”

Spor Toto Süper Lig’in 26. Haftasında konuk olacakları Mersin İdmanyurdu maçında rakiplerinin kurtuluş mücadelesi verdiğini belirten Mutlu Topçu, “Rakibimiz ligde son sıralarda ve adeta bir kurtuluş mücadelesi veriyor. Bizde Konyaspor maçında kaybettiğimiz puanları telafi etmek istiyoruz. Umut ediyorum ki hem futbol olarak hem de karşılaşma olarak kazanan taraf biz oluruz” dedi.

“İŞİMİZİ RİSKE ETMEK İSTEMİYORUZ”

Mersin İdmanyurdu teknik direktörü Ümit Özat’la da iyi bir ilişkisi olduğunu belirten Mutlu Topçu, “Öncelikle Ümit Özat çok sevdiğim ve değer verdiğim bir antrenör arkadaşımız. Kendisiyle de geçmişte de beraber olduk ve Mersin İdmanyurdu takımında da gerçekten iyi bir çıkış yakaladık. Söylediğim gibi onlar için bu bir kurtuluş mücadelesidir ama biz de işimizi riske etmek istemiyoruz. Deplasmanda da daha iyi oynadığımız bir gerçek ve sürdürmek istiyoruz” dedi.

“GAZİANTEPSPOR KESİNLİKLE RAHAT DEĞİL”

Mersin İdmanyurdu’nun maçı kazanması halinde Gaziantepspor’un sıkıntı yaşayabilir mi sorusuna da içten bir yanıt veren Mutlu Topçu, “Gaziantepspor olarak hiç bir şekilde kesinlikle rahatladık diyemeyiz. Matematiksel olarak yukarıya çıkma ihtimalimiz olduğu gibi aşağıya düşme ihtimalimiz de var. Puan kayıpları olur mu olmaz mı bilemem ama bu karşılaşmadan sonra bunu konuşmak gerek. Umarım olmaz ve biz de daha güzel şeyler konuşuruz” diye sözlerini noktaladı..