Gaziantepspor Teknik Direktörü Mutlu Topçu, Bursaspor maçı öncesinde yaşanan gelişmeleri ve Muhammed olayını dürüstçe anlatarak, bilgi kirliliği olmamasına özen gösterdi. Ligdeki durumlarından transfer hareketliliğine kadar her konuda açıklamalarda bulunan Mutlu Topçu, Muhammet’e ise özel izin verdiğini belirtti.

“VERİLEN ARA KORKUTMUŞTU”

Bursaspor maçının hazırlıklarına dün Celal Doğan tesislerinde devam eden Gaziantepspor Teknik Direktörü Mutlu Topçu iyi bir süreçte olduklarını belirtti. Bunu sürdürmek istediklerini belirten Topçu, “Takım olarak ilk yarının son 5 haftasıyla birlikte iyi bir çıkış yakaladık. İlk yarı tamamlandığında kendi kendime “acaba yeniden iyi başlayabilir miyiz” diye sordum. Sonuç olarak iyi bir çizgi yakalamıştık ancak verilecek aranın bunu negatif olarak etkilemesinden korkuyordum. Ama şükürler olsun ki Kasımpaşa ve Adanaspor müsabakalarıyla bunun üstesinden gelmeyi başardığımızı gördük” dedi

“PUAN KAYBI İSTEMİYORUZ”

Bursaspor maçının kendileri için büyük önem taşıdığını söyleyen Topçu, “Yarın kendi evimizde zorlu bir Bursaspor karşılaşmasına çıkacağız. Puan kaybetmek istemiyoruz ancak rakibimizde gerçekten çok iyi bir takım. İsimlere baktığımız zaman da bunu görebiliyoruz ama biz kazanmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

“MUHAMMET BENDEN İZİN ALARAK GİTTİ”

Muhammet Demir transferine de değinen Topçu, resmi bir gelişme olmadan kendisinin açıklama yapmasının doğru olmayacağını söyledi. Muhammet’e izin verdiğini söyleyen Topçu, “Muhammet benden izin alarak şuan ki antrenmanımıza katılmadı. Geçtiğimiz hafta yaşadığı hastalığı da atlatamadı ve bende uygun gördüm. Kendisinin şuan Gaziantep’te olmadığını biliyorum. Transferde görüşmeler olduğu doğru ancak resmi bir gelişme olmadan benim açıklama yapmam doğru olmaz. Önümüzde Bursaspor maçı var ve görüşmelerin durumuna göre yarın tekrar Gaziantep’e de dönebilir. Tabii ki bir çok takımın Muhammet’i istediğini herkes biliyor” dedi.

“TRANSFER SÖYLENTİLERİ TAKIMA YANSIMADI”

Transfer söylentilerinin uzamasının takıma yansımadığını söyleyen Topçu, “Evet ortada bir bilgi kirliliği sürüyor. Ancak bunun takıma yansımadığını aldığımız sonuçlardan görebilirsiniz. Kaldı ki Kasımpaşa maçında oyuna girdi ve bize galibiyeti getiren golü de attı. Muhammet gider mi, giderse ne olur diye biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Elbette giderse onun boşluğunu doldurmak için çalışmalar yapacağız. Kendisi çok değerli bir oyuncumuz ve bu süreci takip ediyoruz” dedi.

“GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ OYUNCULAR VAR”

Takıma yapılacak takviyelere de değinen Mutlu Topçu, “Santrafor bölgesine Muhammet’in ayrılması durumunda takviye yapmayı düşünüyoruz. Araştırdığımız, görüştüğümüz oyuncular da var. Hakan Çinemre transferini de istedim çünkü kendisi hem genç hem de kaliteli bir futbolcu. Daha önce de kendisiyle ilgilenmiştik ancak olmamıştı. Ancak bu transferin Arokoyo’nun sakatlığı üzerine gelişmesi tamamen tesadüf oldu. Dediğim gibi arayışlarımız devam ediyor ancak devre arasında bu işler gerçekten daha zor oluyor. Bildiğimiz, tanıdığımız oyuncuları takıma kattık ve tartışılmayacak isimleri almak istiyoruz” dedi.