PTT 1. Lig play-off yarı final rövanş maçları sonucunda Mersin İdmanyurdu ile Samsunsporfinale yükseldi. İstanbul BB ve Balıkesirspor'un ardından Süper Lig'e çıkacak üçüncü ekibin belli olacağı final karşılaşması 18 Mayıs tarihinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak.PTT 1. Lig'de play-off yarı final rövanş maçları, Ordu ve Ankara'da oynanan 2 maçla tamamlandı. Normal ligi üçüncü sırada bitiren Orduspor ile dördüncü sırada tamamlayan Mersin İdman Yurdu'nun düellosunda 90+5'te gelen golle maçı 1-0 kazanan Mersin İdman Yurdu ilk finalist oldu. 

Mersin idman Yurdu'nun rakibi ise Ankara'da belli oldu. İlk maçı kendi sahasında 1-0 kazanan Samsunspor, deplasmanda Ankaraspor'la 1-1 berabere kalarak final biletini cebine koydu.MERSİN 10 KİŞİ KALDI AMA YIKILMADIYarı final ilk maçında kendi sahasında Orduspor'u 2-1 yenen Mersin İdman Yurdu, rövanş maçında Ordu 19 Eylül Stadı'nda rakibini 90+5'te bulduğu golle 1-0 mağlup etti ve Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak finale adını yazdırdı. 

Yılmaz Vural'ın teknik direktörlüğünü yaptığı Akdeniz ekibi, 64. dakikada Nduka Ozokwo'nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Evsahibi Orduspor rakip kalede bir çok fırsattan faydalanamazken, 90+5'te yakalanan kontra atakta sahneye çıkan Güven Varol, attığı golle takımını finale taşıdı.SAMSUNSPOR, ANKARA'DA TURLARIPTT 1. Lig play-off yarı final rövanşında gecenin diğer maçında Ankaraspor ile Samsunspor Ankara'da karşılaştı. 
Yenikent ASAŞ Stadı'nda oynanan ve hakem Halis Özkahya'nın yönettiği karşılaşmadan çıkan 1-1'lik beraberlik sonucu Samsunspor adını finale yazırdı.
Samsunspor kendi sahasındaki ilk maçta Ankaraspor'u 1-0 mağlup etmeyi başarmıştı.

Samsunspor karşılaşmanın 31. dakikasında Eldin Adilovic ile 1-0 öne geçti. Bu golün ardından maçın uzama ihtimali ortadan kalkarken, Ankaraspor'a final bileti için 3 gol gerekiyordu. Ev sahibi ekip golün şokunu erken atlattı ve 40. dakikada Ragıp Başdağ ile skora eşitliği getirdi. 

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 eşitlikle sona erdi. İkinci 45 dakikada karşılıklı ataklardan gol çıkmayınca Samsunspor finale adını yazdırdı ve Mersin İdman Yurdu'nun rakibi oldu.

Süper Lig'e yükselecek son takım, pazar günü Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak final maçıyla belirlenecek.