Taşkınlık yapan hasta yakınlarını sakinleştiriyor, moral ve motivasyonunu yükseltiyor. İsteyene Kur’an-ı Kerim okuyor.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Araştıırma ve Uygulama Hastanesi’nde oluşturulan ‘Psikolojik destek Timi’ acil servisteki kavga ve taşkınlıklar azalmasını sağlarken, ekibin ziyaret ettiği hastalara moral ve motivasyon desteği veriliyor.

4 AY ÖNCE KURULDU

Özellikle Acil Servis’te sık sık taşkınlık ve hastane görevlileriyle tartışmaların yaşanması üzerine harekete geçen Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi yönetimi, bu olaylara anında müdahale için Psikolog Yunus Kırmızıoğlan, İmam İsmail Talay ve erkek hemşire Mustafa Deveci’den oluşan bir psikolojik destek birimi kurdu. 4 ay önce kulan ve Acil Servis’te kendilerine ayrılan bölümde bekleyen ekip, taşkınlık çıkaran, görevlilerle tartışan hasta yakınlarının yanına giderek onları sakinleştirmeye çalışıyor. Bu arada, ekipteki hemşire Mustafa Deveci de, hastaya müdahale eden ekipten son durumu ve önümüzdeki süreçle ilgili bilgi alıp, yakınlarına ulaştırıyor. Ekip, haftanın iki günü ise servisleri gezerek hastalara adeta bir psikolojik terapi yapıyor. Bu sırada Psikolog Yunus Kırmızıoğlan gerek hasta, gerekse yakınlarına moral verirken, imam İsmail Talay ise manevi içerikli konuşmalar yapıyor. Talep gelirse hastalara Kur’an-_ı Kerim de okuyor.

KAVGA SAYISI AZALDI

Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Murat Taner Gülşen, uygulamadan hem hasta, hem yakınları hem de hastanenin memnun olduğunu ve bu sayede acil servisteki kavga sayısında büyük bir azalış görüldüğünü belirtti. Bülten