Programa Vali Ali Yerlikaya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Adli Yargı Mensupları, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları ve kurum yöneticileri katıldı.

VALİ YERLİKAYA:ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN

Huzurevi sakinleri ve sevgi evlerindeki çocuklarla bayramlaşma töreninde konuşan Vali Yerlikaya;"Devletimiz içinde bulunduğumuz bu mekanlar gibi ülkemizin her yerinde hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan, büyüklerimizin bir araya geldikleri, huzur ve mutluluğu en güzel şekilde yaşadıkları bu güzel ortamları sağladı. Allah devletimize zeval vermesin. Sevgili gençlerimizi en güzel yetiştirmek için de aile ortamını aratmayacak derecede sevgi yuvalarımız var. Bu yıl Tıp Fakültesini kazanan bir kardeşimiz çok önemli bir başarı elde etti. Bunu sizler de başarabilirsiniz. Büyüklerimiz de bu yavrularımıza dua edecekler. Onların dualarıyla inşallah, 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi ülkemiz ve aziz milletimiz her türlü fitne ve fesatın üstesinden gelecek, dirliğini, birliğini, bölünmez bütünlüğünü sonsuza kadar sürdürecektir." diye konuştu.

FATMA ŞAHİN:GENÇLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise “Büyüklerimiz bizim başımızın tacı, gözümüzün bebeği, en büyük değerlerimiz. Onların gözlerinin altındaki kırışıklıklar bir hayat ve en büyük hayat tecrübesi. Bu hayat tecrübeleri bizim yolumuzu aydınlatıyor. Sizlerin hayır dualarını almakta en büyük temennimiz. Sevgi evlerindeki çocuklarımızın en güzel şekilde yetişmesi ve başarılı olmaları için gereken çabaları en iyi şekilde göstermeye çalışıyoruz. Burada başarı gösteren gençlerimizle gurur duyuyoruz. Gelecek hepimizin, sizlerden aldığımız dualarla inşallah çok daha güzel yarınları hep birlikte inşa edeceğiz. Bayramlarınız mübarek olsun” dedi" dedi. Sevgi yuvalarındaki çocukların şiir ve şarkılardan oluşan gösterilerin ardından protokol üyeleri vefat eden Huzur evi sakinlerinden Fatma Ceren’in eşi Hamit Hürmet’e taziye ziyaretinde bulundu.

ŞEHİTLİKTE BAYRAMLAŞMA

Vali Yerlikaya ve protokol üyeleri daha sonra Asri Mezarlık Şehitliğine giderek şehit aileleriyle bayramlaştı, şehit mezarlarına karanfil bıraktılar. Şehitlik ziyaretinde Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından hep birlikte dua edildi. Şehit ailelerine sabır dileyen Vali Yerlikaya, ailelerinbir ihtiyaç ve talepleri olup olmadığını sordu. Vali Yerlikaya, “Şehitlerimizin emanetleri olarak sizler bizim başımızın tacısınız. Sabır ve metanetle onların ardından yapabileceğimiz en güzel şey dua etmek. Bol bol dua edeceğiz, makamları âli olsun. Allah rahmet eylesin” dedi. BÜLTEN