Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA), kentteki yeşil alanların çoğaltılması ve çevre sorunlarının çözümü için işbirliği protokolü imzaladı.

“Yerel Gündem 21” çerçevesinde belediye kamu yönetim anlayışı ve vakıf sivil toplum kuruluşunun çevre başlığı altında ortak payda etrafında yapılacak protokol, yaşanabilir, sürdürülebilir çevre bilincinin ve kurumsal sosyal sorumlulukların gereğinin yapılmasını ve kamuoyunun sürece dahil edilmesini amaçlıyor.

Ayrıca, protokol kapsamında, orman alanlarının artırılmasına yönelik çalışmalar yapılacak ve bu çerçevede bir heyet kurulacak. Heyet, fidan dikimi gerçekleştirilebilecek sahaları araştıracak, yıl içerisinde yapılacak fidan dikimi, eğitim çalışmaları ve teknik gezileri organize edecek.

Öte yandan çevre bilincinin küçük yaşlarda aşılanması için okul öncesi ve ortaokullarda eğitimler verilerek, çevre gezileri düzenlenecek.

Bu arada vatandaşları çevre ve yeşil alan konusunda bilinçlendirmek için seminerler ile konferanslar düzenlenecek. Protokol kapsamında, ayrıca, eğitim materyalleri, afiş ve broşür hazırlanacak.

YEŞİL ALANI NASIL ARTIRABİLİRİZ?

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, makamındaki protokol imza töreninde, daha yaşanabilir bir Gaziantep, Türkiye ve dünya için hedefleri, idealleri olduğunu söyledi.

Söz konusu idealler içerisinde yeşil alanların çoğaltılması ve çevre politikalarının bulunduğuna dikkate çeken Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:“Sürdürülebilir çevre politikalarını daha güçlü ortaya koyan bir yerel yönetim anlayışıyla hareket etmemiz lazım ve paydaşlarımızla çok daha koordineli çalışmalıyız. Kendi şehrimize daha fazla yeşil alanı nasıl artırabiliriz, çevre sorunlarını çözerek, sürdürülebilir Gaziantep kalkınmasında nasıl birlikte organize edebiliriz anlayışıyla bu protokolü imzalıyoruz.”

TEMA Vakfı Gaziantep İl Temsilcisi Sait Köse de Gaziantep ve Türkiye için bu protokolü önemsedikleri vurguladı.

Protokolün örnek olması temennisinde bulunan Köse, “Yeşil varlık yoksa, toprak yoksa bizim varlığımızı devam ettirebilmemiz, yani sürdürebilir olmamız mümkün değil” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Fatma Şahin ve Köse, protokolü imzaladı. Bülten