"Suriyelileri İstemiyoruz" protestosuna katılan ve gözaltına alınan 20'den fazla kişi savcılık kararıyla serbest bırakıldı.

Sosyal medyada örgütlenerek kent merkezinde yaşayan Suriyeli'leri istemediklerini ileri sürüp, protesto için toplanan çok sayıda vatandaş, sloganlar atarak yürümekte ısrar edince polis tarafından gözaltına alınmıştı.

UYARIYI DİNLEMEDİLER

Valilik kararıyla protesto, yürüyüş ve gösterilerin 1 ay süreyle yasaklandığı kentte, bölgede daha önceden önlem alan polisler, gruba protestonun yasa dışı olduğunu söyleyerek dağılmaları uyarısında bulundu. Ancak, polisin uyarısını dinlemeyen grup, slogan atarak kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. 500 metrelik yürüyüşün ardından kalabalık ulaştığı Maarif Meydanı'nı trafiğe kapatmak isteyince, güvenlik güçleri megafonla yeniden dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Buna rağmen dağılmayan kalabalık, polis ekipleri tarafından itilerek yoldan çıkarılmak istendi. Bu sırada kalabalık ile polis arasında kısa süreli arbede çıktı. Arbede sırasında polis, dağılmamakta ısrar eden 20'den fazla kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden yaşı küçük olanlar Çocuk Polisi, yetişkinler ise Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

MAHKEME KARARIYLA SERBEST

Gözaltına alınan 20'den fazla kişi dün mahkeme kararıyla serbest bırakıldı. DHA - Haber Merkezi