Güneydoğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Başkanı Mesut İşsever, GÜNSİFED olarak Türkiye’nin ekonomisine katkı sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürüttüklerini açıklayarak, bir çok konuda ve projelerde siyasi istikrarın şart olduğuna dikkati çekti.

Türkiye’de, siyasi istikrarın ekonomik istikrarı desteklediğini söyleyen İşsever, Dünyada birçok ülkenin Türkiye ile bağları bulunduğunu belirterek, “Türkiye güçlü bir ülkedir. Bölgesinde ve dünyada güçlü olmak zorundadır. Diğer ülkelerin, bizimle siyasi, kültürel bağı bulunan ülkelerin bizlerden beklentileri çok yüksek. Bu beklentileri karşılamak adında Türkiye güçlü durmalıdır” dedi.

YENİ HEDEFLER OLMALI

Geçmişte yaşanan olumsuzlukların bir tarafa bırakılarak Yeni Türkiye yolunda bir arada aynı hedefe gidilmesi gerektiğini ifade eden Güneydoğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Mesut İşsever, farklılıklarımızın zenginlik olduğunu ama bu farklılıkların bir potada eritilip ülkemiz için katma değer oluşturacak şekilde harmanlanması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin son zamanlarda yaşadığı enflasyon, faiz indirimi konusunun, reel olarak Türkiye ekonomisinde gözle görülür bir iyileşme yaşansada yine olumsuzluklar olduğunu kaydeden İşsever, “Bu istikrarın sürdürülebilir olması adına, para politikalarının emin adımlarla işletilmesi gerek” dedi.

KALİTELİ ÜRÜN ÖNEMLİ

Türkiye’nin ihracatı ön plana alarak büyüyeceğine de dikkati çeken Güneydoğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Mesut İşsever ,ülkemizin kaliteli ürün üretimi noktasında aynı çıtada devam etmesi ve inovatif ürünlere yönelmesi gerektiğini ifade etti. İşsever, yatırımcının güçlü olmasını sağlayacak sistemlerin güçlendirilmesinin ve yatırımcıya kolaylık sağlayacak politikaların sürdürülmesinin ülkemizin ulusal hedeflerine ulaşılması noktasında önemli geçiş noktaları olduğunu vurguladı. BÜLTEN