Ak Parti Gaziantep Milletvekili Adayları Şehitkamil Kültür Merkezi'nde Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in de katıldığı törenle tanıtıldı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek 24 Haziran günü yapılacak seçimlerin Türkiye'nin geleceği ve potansiyelinin gerçekleştirilmesi bakımından çok önemli olduğunu, Gaziantep'in de burada çok önemli bir rol oynayacağını belirtti. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise, Ak Parti hükümetlerinin Gaziantep'e 30 milyarın üzerinde yatırım yaptığını, önümüzdeki 5 yılda ise Gaziantep için 14 mega projeleri olduğunu söyledi. Gül,"Mega Projelerimiz Metro, lojistik üssü, 7 bin 500 yeni derslik, Dülük-Organize Sanayi Bölgesi Tüneli, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Bilim Merkezi,yeni Fuar Merkezi, Hızlı tren, Yeni duble yollar, yeni bir endstüri bölgesi, Amanos tüneli, 10 adet biner kişilik yeni spor alanları, 5 bin kişilik bir spor salonu, Geneyik'te Güneyşehir ve Bayramlı'da doğu kent toplu konut projeleri" dedi. Ak Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ise, 24 Haziran'da 14'te 14 yapacaklarını söyledi.
aaaa-004.jpg
ÖZKEÇECİ:14'TE 14 YAPACAĞIZ

Saygı Duruşu İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tanıtım toplantısı Kuran-ı Kerim Tilavetinin okunmasıyla başladı. İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, "Vakit Türkiye vakti. 28 gün kaldı. Bu 28 günü dokunmadık hane çalınmadık kapı bırakmadan geçireceğiz. 28 gün sonra zafer Gaziantep'in Türkiye'nin Ak Parti'nin olacak. Sırt sırta omuz omuza verirsek bereket sandıklardan gelecek. Birlik ve beraberliğimizi devam ettirmek zorundayız. Bu tablo ömre bedel. Bizi ayırmak bölmek isteyenler gelip görsün. 2 milyon herkes 14 adayda kendisini görmek zorunda. 14'te 14 yapacağız. Buna inanıyoruz. Sandıklar açıldığı gün biz muradımıza ermek zorundaız. 14'te 14 yapmaya hazırmısınız. İşimiz zor rehavete kapılmamak zorundayız. Rehavet bize yakışmaz. Ak Parti'ye rehavet yakışmaz. 24 Haziran'da Ak Panti'ye yakışan sonuç almak zorundayız. Bu bizim temel görevimiz. Mutlu sona ermek 14'te 14 yapmaya inanıyormuyuz. Vakit Gaziantep vaktidir" diye konuştu.sismet.jpg
ŞİMŞEK:ZAFER AK PARTİ'NİN OLACAK

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, son dönemde piyasalarda bir dalgalanma olduğunu ve Türkiye'nin bundan etkilendiğini ancak bu dalganın bir boyutunun dışarıda olduğunu belirterek, "Ekonomideki başarı, piyasalardaki dalgalanmayla değil, son 10 yılda 8.8 milyon kişiye istihdamla, büyümeyle, büyümenin tabana yayılmasıyla ölçülür." dedi. Şimşek, 24 Haziran'da zaferin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yine AK Parti'nin ve güçlü ekibinin olacağını söyledi.

GAZİANTEP'E ÖNEMLİ ROL

Son 15 yıldır ülkeyi ayağa kaldırdıklarını, AK Parti kadrolarının, hükümetlerinin Türkiye'yi gerçekten her alanda dünyada ileriye taşıdığını, şimdi de 2023 hedeflerine giderken önemli bir dönemece gelindiğini ifade eden Şimşek, 24 Haziran günü yapılacak seçimlerin Türkiye'nin geleceği ve potansiyelinin gerçekleştirilmesi bakımından çok önemli olduğunu,Gaziantep'in de burada çok önemli bir rol oynayacağını belirtti.
akhp.jpg
SIRADAN BİR SEÇİM DEĞİL

Şimşek, her zaman olduğu gibi Gaziantep'in Türkiye'nin bu medeniyet, kalkınma yolculuğunda partinin güç kazanması açısından çok önemli bir rol oynayacağını dile getirerek, "Bizlerin bir ekip ruhuyla dava bilinciyle birlikte çalışıp tekrar büyük bir zafere imza atmamız gerek Gaziantep açısından gerekse güzel Türkiye'miz açısından gerekse çok daha geniş bir coğrafya açısından anlam ve önem arz ediyor. Hiçbir seçim sıradan değil tabii ki. Ama bu seçim de çok önemli. Neden? Çünkü eğer Türkiye yaptığımız bu hükümet değişikliğiyle birlikte 5 yıllık güçlü istikrarlı bir dönemi reformlarla donatırsa o zaman Türkiye sadece bu zor dönemi geride bırakmış olmaz, yeniden güçlü bir yükselişin de temellerini atmış olur. Bu çok önemlidir. Onun için bu sıradan bir seçim değildir. Çalışacağız, Allah'ın izniyle başaracağız."

EKONOMİDE BAŞARI VAR

'Ekonomide olduğu gibi terörle mücadelede de büyük bir başarı var' diyen Şimşek, "Ekonomideki başarı, piyasalardaki dalgalanmayla değil, son 10 yılda 8,8 milyon kişiye istihdamla, büyümeyle, büyümenin tabana yayılmasıyla ölçülür. Bu başarının devamı, daha çok yatırım için,Gaziantep'in Anadolu kaplanı olarak daha da şahlanması için, küresel rekabet liginde daha da şahlanması için, Ortadoğu'nun Türkiye'nin en önemli üretim ve ticaret üslerinden, dijitalleşmede, 4. sanayi devriminde Gaziantep'in liderliği için daha çok çalışacağız, başaracağız." diye konuştu. aaaaaa.jpg

ERDOĞAN'I NİYE SEVMİYORSUNUZ?

isteyenlerin çöpe atılacağını belirten Gül, ülke kaderinin AK Parti'nin kaderiyle iç içe geçmiş durumda olduğunu, o yüzden AK Parti mensuplarının büyük sorumluluğu bulunduğunu anlattı ve partililerin kapı kapı gezmesini istedi.
Gül, bundan sonraki süreçte vatandaşın cebine giren parayı, hukuku, adaleti, özgürlüğü daha da artırmanın hesapları içerisinde olacaklarını, reformların da hızlıca hayata geçirileceğini vurguladı.
Türkiye'nin ayağa kalkıp şahlanacağı dönemin adının 24 Haziran seçimleri olduğunu dile getiren Gül, "Bizim yaptıklarımızı birileri hayal bile edemez. Şimdi birileri çıkmış tek söyledikleri 'Recep Tayyip Erdoğan gitsin' oluyor. Recep Tayyip Erdoğan giderse ne olacak dediğinde de 'Ne olacaksa olsun, yeter ki gitsin, isterse ülke batsın' diyorlar. Recep Tayyip Erdoğan, IMF'ye borcu sıfırladığı için mi sevmiyorsunuz, küresel eşkıyalara durun dediği için mi sevmiyorsunuz.? İşte Türkiye kendi yörüngesine Erdoğan'ın önderliğinde girdiği için milletten rahatsız olanlar Recep Tayyip Erdoğan'dan rahatsız oluyorlar. Ama onların dahi istikrarı için Recep Tayyip Erdoğan yola devam diyor." şeklinde konuştu.

PEDAL ÇEVİRMEKLE OLMAZ

Hiçbir projesi olmayanların muhalefet partilerinin cumhurbaşkanı adayı olduğu değerlendirmesinde bulunan Gül, şöyle konuştu:"Bir aday, 16 yılda yaptığımız milletimizin kazanımlarını ortadan kaldırmayı vadediyor. Elbette daha güzelini yapacağız. Ekonomide çok önemli işler yaptık ama yetmez, daha fazlasını yapacağız. Adalet de, insan hakları da aynı. İstikrarı daha fazla sağlayacağız. Terörün tamamen sonunu getireceğiz. Ama bunlara karşılık muhalefetin dediği ne, 'Biz bunları ortadan kaldıracağız'. İşte milletimiz bu projeye asla prim vermeyecektir. Eser ortaya koymak zor iştir, yıkmak kolaydır. Çıkmış cumhurbaşkanı adayı, senin bu ülkeye ne kazanımın var? Bu ülkeye ne hizmetin oldu? Tek başarısı CHP genel başkanının karşısına çıkmaktı. Sana CHP, genel başkanlığını uygun görmemiş, bu ülke seni cumhurbaşkanı olarak seçer mi? CHP Genel Başkanı, sen çıkıp sürekli cumhurbaşkanımıza laf söylüyorsun, gel meydana çık ve karşısına aday ol. Ama seçilemeyeceğini bildiği için CHP Genel Başkanlığı koltuğunu bırakmıyor. Çünkü seçilemeyeceğini biliyor ve 'Buraya nasıl geldiğim de belli, geri buraya da oturamam' diye düşünüyor. CHP'nin kendisinin inanmadığı bir seçimde iyi bir tiyatro izliyoruz. Sahnede pedal çevirmeler falan. Bunlarla ülke yönetilmez. 24 Haziran akşamı milletimiz, 'Çok iyi bir film izledik, sahne performansı çok iyiydi ama İnce, bu ülkeyi maceraya atamayız. O yüzden milletin adamı Erdoğan'ı seçiyoruz' diyecek."
ak5.jpgYAPTIKLARIMIZ ORTADA

Ak Parti hükümetlerinin Gaziantep'e 30 milyarın üzerinde yatırım yaptığını belirten Gül, "12 milletvekili söz vermiştik. Düzbağ projesini Gaziantep'e kazandırdık. Bu yılın sonunda bitecek. 25 Aralık'ta kaynak suyu musluklardan akacak. Suyu yüzde 15 indirimin ardından çok daha ucuz şekilde içmeye devam edeceğiz. 6 körüklü yeni terminal binasının sözleşmesi imzalandı en kısa sürede ulaştırma bakanının gelişiyle temel atmasını gerçekleştireceğiz.1875 yatak kapasiteli Şehir Hastanesi hızla devam ediyor. Önümüzdeki yıl hizmet vermeye başlayacak. Perilikaya Devlet Hastanesi 300 yataklı hastaneyi inşaatı bitti, en kısa zamanda hizmete açılacak. Taşra ilçelerde hastane projeleri devam ediyor. 1 milyar liralık 17 istasyonlu, dev projemiz Gaziray'ın temelini attık. Hızlı tren projemiz vardı, hızla devam ediyor. 4 milyar liralık yatırım Gaziantep-Adana 1.5 saatte gidebilecek. 5 bin yeni derslik yaptık. 15 yıl öce 6 bin derslik varken bugün 20 bine ulaştık. Gaziantep Stadı yapıldı. 5. Organizede 1 milyar dolarlık yatırım yapıldı. İşçi sayısı 140 bine ulaştı. Gaziantep sanayide de marka haline geldi. 50 bin konutluk Kuzey Şehir projemiz vardı. Sulu tarım için 5 barajın yapımı devam ediyor" diye konuştu.ak-004.jpg
İŞTE 14 MEGA PROJE

Önümüzdeki 5 yıl için vaadettikleri mega projeleri açıklayan Gül şunları söyledi:
1.Mega projemiz metro projemiz. 9 istasyonlu, 10 km, gar-hastane 1. etap saha çalışmaları başladı.2018 sonunda temeli atılacak. 13 istasyonlu, 15 km'lik ikinci etap Gar-Üniversite 15 Temmuz yerleşkesi arasında yapımına önümüzdeki yıllarda başlanacak.
2. Mega projemiz lojistik üssü. Gümrük hizmetleri de verilecek. Akçagöze- Akçaburç mahalleri arasında 500 hektarlık alanda lojistik üs kurulacak.
3-Mega projemiz 7 bin 500 yeni derslik.
4-Mega Projemiz Dülük-Organize Sanayi Bölgesi Tüneli. OSB'yi şehre bağlayacak. 3 km tünelle 10 km olan mesafa 3 km düşecek.
5. Mega projemiz sanayide yüksek teknolojiye geçiş projemiz.
6-Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
7.Mega Projemiz Bilim Merkezi.30 bin m2'lik alanda önemli bir proje.
8.Fuar Merkezi yetmiyor. Yeni fuar merkezi yapacağız.
9. Mega Proje hızlı tren projemiz. İnşaatları devam ediyor. 5 yılda sonuçlarını görmüş olacağız
10. Mega Projemiz Yeni duble yollar.
11.Mega projemiz yeni bir endstüri bölgesi. 35 milyon m2 alan üzerine, Şahinbey Polateli mahallinde yeni bir endüstri bölgesi açacağız. İlk etapta 14.5 milyon m2 bir alan açılacak.
12. Mega projemiz Amanos tünelleriyle Akdenize açılıyoruz. Hassa-Dörtyol 19 km uzunluğunda Amanos Tüneli yatırım programına alındı.
13. Mega projemiz yeni spor alanları açılacak.10 adet biner kişilik spor salonu, 5 bin kişilik bir spor salonu yapmayı taahhüt ediyoruz.
14. Mega Projemiz ucuz toplu konut projesi. Geneyik Güneyşehir ve Bayramlı'da Doğukent toplu konutları yapılacak." Meral KINACILAR