Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep’ten yapılan ihracatın Ocak ayında yüzde 16,9 azaldığını belirterek, jeopolitik olayların ülkemizin ihracatını baskı altında tuttuğunu anlattı.

Konukoğlu, GSO Şubat Ayı Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, ekonomik gelişmeleri ve şehrin gündemini değerlendirdi.

PROJE ÜRETİM ÇAĞRISI

Firmaların, devlet desteklerinden etkin şekilde yararlanabilmesi için daha fazla proje üretmesi gerektiğine işaret eden Konukoğlu, "Sanayi Odamız içerisinde en kısa zamanda proje ofisi oluşturacağız. KÜSGET ve diğer bölgelerdeki KOBİ niteliğindeki sanayicilerimize hem projeyi nasıl yapacakları konusunda eğitim vereceğiz hem de projelerini uygulamaları için her türlü katkıyı sağlayacağız. Herkeste fikir var ama proje yapımında, belgelere dökmede sıkıntı var. Siz projelerinizi bize getirin ki, dokümantasyonunu hazırlayıp, devletin hibe ve teşvik kaynaklarını kullanmanıza imkan sağlayalım"

TOPÇUOĞLU: İYİ YÖNDE ÇALIŞMA YAPIN

Çevremizdeki ülkelerde yaşanan gerginliklere değinen Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da konuşmasında, işadamlarına düşenin iyi yönde çalışmalar yapmak olduğunu söyledi. Dünyada bu kadar olumsuzluğun olduğu ortamda Gaziantep’te kapasitede kullanımında anormal düşüş olmadığını, çevre ülkelerdeki zorluklara rağmen ihracatın başka ülkelere kaydırılarak telafi edilmeye çalışıldığını belirten Topçuoğlu, ‘’Moralimizi bozmaya hiç gerek yok. Bu sürecin de geçici olduğuna inanıyoruz. Türkiye’nin önü açık. Yolumuza devam etmeliyiz’’ diye konuştu.

İŞSEVER: GEMİYİ TERK ETMEDİK

Toplantıda söz alan sanayici Durmuş İşsever ise terör olaylarına işaret etti. Atatürk’e ve ülkesine duyduğu sevgiyi dile getiren İşsever, ‘’’Mesele vatan ise gerisi teferruattır… Bugün herkesin devletin yanında olması şart. Bugün moral bozacak bir şey yok. Türkiye Cumhuriyeti çok güçlü bir devlettir’’ dedi. Gaziantep’in, geminin kaptanı bir şehir olduğunu ifade eden İşsever, ‘’Biz hiçbir zaman gemiyi terk etmedik. 10 bin şehit verdik, yine terk etmedik. Millet olarak; devletimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize güvenelim, kendimize güvenelim. Bu ülkenin onuru, gururu var. Her şeyin üstesinden gelir’’ sözleri, sanayicilerden büyük alkış aldı. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT