Başbakanlık Danışmanı Muhammed Taha Gergerlioğlu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde (HKÜ) öğrencilerle söyleşi yaptı. Gergerlioğlu, öğrencilere seslenerek “Bizim düşünce adamları yetiştirmemiz gerekiyor. Hayal eden proje üreten bir nesil yetiştirmemiz gerekiyor” dedi.

Genç Tümsiad Gaziantep Şubesi’nin katkılarıyla ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Yeni Türkiye Sistem Düşüncesi ve Ekonomisi Söyleşisi” Başbakanlık Danışmanı Muhammed Taha Gergerlioğlu’nun katılımı ile gerçekleştirildi. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşiye Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Genç Tümsiad üyeleri ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, katılımından dolayı Başbakanlık Danışmanı Muhammed Taha Gergerlioğlu’na teşekkürlerini bildirdi. Yılmaz’ın ardından konuşmasını gerçekleştiren Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ise öğrencilere öğütler verdi. Üniversitelerin sadece bir eğitim öğretim yeri olmanın dışında daha önemli kurumlar olduğunu belirten Rektör Coşkun, öğrencilere seslenerek ülke ekonomisine ve ülke çıkarlarına hizmet edebilecek fikirler üretmelerini ve hayal ederek hayallerini gerçekleştirmeye çalışmalarını istedi.

Daha sonra sahneye gelen Başbakanlık Danışmanı Muhammed Taha Gergerlioğlu, öğrencilerle ‘Yeni Türkiye Sistem Düşüncesi ve Ekonomisi’ konulu söyleşisini gerçekleştirdi. Gergerlioğlu, öğrencilere seslenerek çok şanslı bir dönemde olduklarını belirterek, kendi öğrencilik yıllarının günümüzdeki kadar geniş imkanlarla dolu olmadığını kaydetti. Kendi yaşamından da örnekler veren Gergerlioğlu, sahadaki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Gergerlioğlu, ayrıca Osmanlı’nın ekonomik yapısı hakkında da öğrencilere bilgi vererek Avrupa’daki sistemlerle Türkiye’deki sistemin farklılıklarına değindi. Göreve geldiklerinde devletin Kızılmelma’sının devleti sürekli bir adım daha ileriye taşımak olduğunu aktaran Gergerlioğlu, Türkiye’nin kapsama alanını sürekli genişleten bir devlet olduğunu ve ilerleyen zamanlarda ekonomisiyle ve gelişmeleri ile adından dünya çapında söz ettirecek bir devlet haline geleceğini ifade etti.

Öğrencilere nasihat vermeyi de ihmal etmeyen Gergerlioğlu, öğrencilere seslenerek “Bizim düşünce adamları yetiştirmemiz gerekiyor. Hayal eden proje üreten bir nesil yetiştirmemiz gerekiyor” dedi.

Gergerlioğlu, söyleşisinin ardından öğrencilerin sorularını cevapladı. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Tamer Yılmaz, Gergerlioğlu’na katılımlarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.