Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, teknik ekibi ile birlikte hafta sonu mesaisini projeleri yerinde inceleyerek geçirdi. Şahin, gezisine Çınarlı Parkı’ndan başladı. Daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Lojmanları’nın bulunduğu alanı inceleyen Şahin, buranın çok amaçlı kültür merkezi ve park alanı yapılacağını belirtti. Buradaki incelemelerinin ardından Fıstık Parkı’na geçen Şahin, parkın son durumu ile ilgili bilgi aldı. Fıstık Parkı’nın ilk etabının tamamlanmak üzere olduğunu, çok kısa süre içinde hizmete gireceğini vurgulayan Şahin, Gaziantep’in sembolü olan fıstığın her türlü aşamasının burada sergileyebileceklerini aktardı.

YOLU DA İNCELEDİ

Ulaşımda bir takım çözümler ve alternatifler üretme gayertinde olduklarını, bu nedenle Ordu Caddesi ile Milli Eğemenlik Bulvarı’nın trafik yükünü azaltmak için çalıştıklarını belirten Şahin, bu doğrultuda Jandarma Komutanlığı’nın yanından açtıkları imarlı yolu da inceledi. “Yolda tüm alt ve üst yapıların bittiği ve asfaltının dökülerek hizmete hazır olduğu” bilgisini alan Başkan Şahin, yolun artık araç geçişlerine açılacağını kaydetti.

TAYYAR’DAN ÖVGÜ

AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar da Başkan Şahin’in proje gezisine eşlik etti. Tayyar, Şahin’in Büyükşehir Belediyesi’nde önemli projeler imza attığını ifade ederek, “Bunlar Gaziantep’in vizyon projeleri. Bu projeleri görünce gerçekten etkilendim. Başta Başkan Şahin olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tayyar, Şahin’in eski Bedesten AVM’yi yıkarak hiçbir belediye başkanın cesaret gösteremeyeceği bir projeye imza attığını ifade etti. Tayyar, Jandarma Komutanlığı yanında yeni açılan imarlı yolun da önemli bir proje olduğunu sözlerine ekledi. Bülten