Gaziantep Üniversitesi teknoloji transfer ofisi desteği ile GAÜN Sporium’da açılan Proje Pazarı’nda bu yıl 5 dalda 104 eser sergilendi. Değerlendirme sonucu ilk üç dereceye giren projelere toplam 21 bin TL ödül verildi.

ARGE İnovasyon Projeleri, Lisans Bitirme Projeleri, Yüksek Lisans ve Doktora Projeleri, Girişimcilik Fikirleri Projeleri, Toplumsal Duyarlılık ve Sosyal İnovasyon Projeleri adı altında sergilenen eserler sahipleri, birbirinden değerleri eserlerini görücüye çıkarttı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan stantta ise, GAÜN Makine Mühendisliği Fakültesi intörn öğrencileri Ekolojik Kent ve Ekolojik Bina projelerini “Proje Pazarı” nda tanıttı.

TANITIMCILARA ANLATILDI

GAÜN intörn öğrenciler, Gaziantep Ekolojik Kent projesi ve bu projeye örnek olması amacıyla yapımı tamamlanan Ekolojik Bina projesini katılımcılara anlattılar. Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk kez hayata geçirilmeye başlanan Ekolojik Kent Projesi, Gaziantep–Kilis karayolu üzerinde 3 bin 200 hektarlık bir alanda yapılıyor. Bu alandaki yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri Ekolojik Bina içerisinde Gaziantep Üniversitesi intörn öğrencileri tarafından proje detayları katılımcılara anlatıldı. BÜLTEN