Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinin yenilikçi projelerin tanıtımı, desteklenmesi ve ticarileştirilmesinin önünü açmak için düzenlenen 'Argeti ikinci Proje Pazarı' törenle açıldı.

Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinin yapmış olduğu birbirinden ilginç projeler düzenlenen etkinlikte sergilendi. Gaziantep Üniversitesi Sporium’da gerçekleştirilen etkinliğin açılış törenine; Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Cahit Bağcı, Gagiad Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bora Tezel, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Özpolat, TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Cengiz Konukoğlu, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

PLAKET VERİLDİ

Düzenlenen proje yarışmasına 152 proje başvurusu yapıldı ancak 104 proje yarışmaya katılmaya hak kazandı. Etkinlikte, Toplumsal Duyarlılık ve Sosyal İnomasyon Projeleri, Arge İnovasyon Projeleri, Girişimcilik Fikirleri Projeleri, Lisans Bitirme Projeleri, Yüksek Lisans Bitirme Projeleri olmak üzere 5 proje dalında dereceye giren 12 öğrenciye, protokol üyeleri tarafından ödül ve plaket takdim edildi.

COŞKUN BANT KAYDIYLA SESLENDİ

Argeti ikinci Proje Pazarı etkinliğine yurt dışında bulunması nedeniyle katılamayan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun, gönderdiği bant kaydıyla öğrencilere seslendi. Rektör Coşkun, gençlerin ülkenin geleceği olduğunu vurguladı ve programa katılamadığından dolayı duyduğu üzüntüyü ifade etti. Bağcı’nın konuşmasının ardından dereceye giren öğrencilere para ödülü ve plaket takdim edildi. Protokol üyeleri ve katılımcılar, Gaün Sporium salonunda sergilenen projeleri gezdi ve projeler hakkında bilgi aldı. İHA