Toplantıya katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Dünya'nın geldiği bu noktada kendimizi buna hazırlamamız gerekiyor. Kentleşme, sanayileşme ve kentsel dönüşüm üzerinden yeni bir vizyonla çıkmamız gerekiyor. Biz de MIPIM’e kale ve Zeugma arasındaki bir kentsel dönüşüm projesiyle gidiyoruz" dedi.

13-16 Mart 2018 tarihlerinde gayrimenkul alanındaki tüm paydaşları Fransa’nın Cannes şehrinde buluşturacak olan MIPIM 2018 öncesi İstanbul’da basın toplantısı düzenlendi. Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş ve Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer ev sahipliğindeki basın toplantısına Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Topçu katıldı.

ANADOLU ZENGİNLİKLERİYLE BÜYÜYOR

Toplantıda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de söz aldı. Konuşmasının büyük bir kısmında Anadolu’da bulunan zenginliklerden bahseden Fatma Şahin, kalkınmanın yerelde başladığını söyledi. MIPIM’e İstasyon ve Aydınlar olmak üzere iki büyük kentsel dönüşüm projesiyle katılacaklarını açıklayan Şahin şöyle konuştu; “Dünyanın gündeminde sürdürülebilir kalkınma var, rekabet ve fırsatlar var. Dolayısıyla bizim bunları iyi yönetebilmemiz için önce kendi gücümüzün farkına varmamız gerekiyor. Artık şehirler yarışıyor" dedi.

VİZYONA ÇIKMAMIZ GEREKİYOR

Şahin, "Kendi gücümüzü, Anadolu’nun gücünü çok iyi görmemiz gerekiyor. Bu sektör Anadolu için büyük bir fırsat veriyor. Anadolu’da büyük bir hazine var. Şehirler yarışında kalkınma yerelde başlıyor. Dünyanın geldiği bu noktada kendimizi buna hazırlamamız gerekiyor. Kentleşme, sanayileşme ve kentsel dönüşüm üzerinden yeni bir vizyonla çıkmamız gerekiyor. Biz de MIPIM’e kale ve Zeugma arasındaki bir kentsel dönüşüm projesiyle gidiyoruz.”

250 KURULUŞ VAR

13-16 Mart 2018 tarihlerinde gayrimenkul alanındaki tüm paydaşları Fransa’nın Cannes şehrinde buluşturacak olan MIPIM’de, Türkiye toplamda bin 600 metrekare bir alanda gayrimenkul şirketleri, şehirler ve mimarlarla temsil edilecek. Türkiye’nin, fuarda 250 kuruluş ve 700’e yakın kişiyle yer alması bekleniyor. AA