Okul inşaatlarının daha sıkı denetimi için düğmeye basan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, bir ilke imza atarak Gaziantep'teki tüm okul projelerini yeniden çizdiriyor. Mahal listelerini, yani tabana ne döşenecek, duvar fayansları nasıl olacak, boya kalitesi, malzeme seçimlerine kadar yeniden düzenleniyor. Daha önce tek tip olan okullar yerine artık, mimarisiyle, değişik yapısıyla daha kaliteli, son sistem, depreme dayanıklı ve farklı farklı okullar göreceğiz.

PROJE ÇİZİMLERİ BAŞLADI

Öğrencilerin daha donanımlı binalarda eğitim görmesi için düğmeye basan Vali Ali Yerlikaya, bütün projeleri yeniden oluşturuyor. Vali Yerlikaya, ortak akılla hayata geçirilecek projelerle ilgili oda başkanlarının desteğini aldı. Geçen hafta başlayan görüşmelerin ardından okul projeleri çizimleri de başladı. İnşaatçılar okulların statik hesaplarını, mimarlar mimari projelerini, elektrikçiler elektrik projelerini, makina mühendisleri ise tesisat projelerini çiziyor.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK

Tecrübeleriyle yeni projeler oluşturan mimarlar, mühendisler şimdilik 50 okulun proje çizimine başladı. Her okula ayrı ve yerinde proje yapılacak. Eskiden tek tip olan okul projeleri tarihe karışacak. Her okula ayrı proje uygulanacak. Örnek projeler ortaya çıkacak. Mimarisiyle, değişik yapısıyla şehri daha güzelleştirecek okullar yapılacak. Bir iki ay içinde ortaya çıkacak projeler Türkiye'ye de örnek olacak.

ODALARDAN DESTEK

Okul binalarının kalitesini artırmak için oda başkanlarıyla birebir görüşen, toplantı üstüne toplantı yapan Vali Ali Yerlikaya'nın bu hassasiyeti oda başkanlarının da takdirini kazanmış durumda. Vali Yerlikaya'nın işin içindeki herkesimle el birliği içinde okulların daha kaliteli yapılması için harcadığı bu çaba takdir ediliyor. Meral KINACILAR