Fiba Erkekler Eurochallenge’de Final Four’da Türkiye’yi temsil eden Royal Halı Gaziantep Basketbol, bugün final için mücadele edecek. Ülkemize mutlaka kupayı getirmeyi hedefleyen eflatun – sarılı dev adamlar Reggio Emillia ile bu akşam karşı karşıya gelecek ve maçı LİG TV3 naklen yayınlayacak.

İtalya’nın Bologna kentinin takımı Reggio Emillia ile bu akşam Türkiye Saati ile PalaDozza Arenada 21.30’da karşı karşıya gelecek olan temsilcimiz, salondan galibiyetle ayrılarak finale yükselmeyi hedefliyor. Royal Halı Gaziantep Basketbol takımı bu akşam karşılaşacağı Reggio Emillia maçına Barış Ermiş, Ernest Bremer, Dejan Borovnjak, Mutlu Akpınar ve Oliver Stevic beşlisiyle başlayacak.

İNANDILAR BİR KERE

Royal Halı Gaziantep Basketbol takımı, bu akşam yöneticisiyle, teknik ekibiyle, 12 dev adamıyla ve binlerce taraftarıyla bu akşam ki maçtan galibiyetle ayrılacaklarına inanıyorlar. Yöneticiler takımla birlikte İtalya’ya giderek ekibi yalnız bırakmadı. Teknik ekip, bir ay boyunca rakibi analiz ederek çözmeye çalıştı ve zaaflarını oyunculara aktardı. 12 Dev adam, son lig maçı da dahil olmak üzere bütün konsantrasyonunu Fianl Four’a taşıdı. İtalya’da ki Türk taraftarlar tribünlerde destek verecek, Gaziantep’te ki basket severler yürekleriyle, gönülleriyle ve kalpleriyle İtalya’da olacak.

SON SÖZ DEV ADAMLARIN

Tarihinde ilk defa mücadele edeceği Fiba Erkekler Eurochallenge kupasında bu zamana kadar oynadığı grup maçlarından lider olarak ayrılarak Final Four’a kalma başarısı gösteren Royal Halı Gaziantep Basketbol takımında artık son sözü dev adamlar söyleyecek. Bu akşam Reggio Emillia ile taraftarları önünde oynayacaklarını hatırlatan dev adamlar, “Her ne kadar rakibin taraftarları önünde oynayacak olsak da biz zor olanı başarıp galibiyet elde etmek istiyoruz. Biz buraya gelirken şampiyonluk kupasını kaldırmak için yola çıktık. Önce birinci adımı ve daha sonra da ikinci adımı hata yapmayarak başarılı bir şekilde atlayıp, Türkiye’ye şampiyonluk kupasını getireceğiz” şeklinde konuştular.

MUHARREM TÜRKOĞLU